Loganair presenterer strikkeinstallasjon på Bergen lufthavn, til støtte for strikkefestival

Flypassasjerer som reiser fra Bergen lufthavn i tiden som kommer, vil få seg en hyggelig overraskelse når de sjekker inn med Loganair. Et team av strikkespesialister har dekket innsjekkingsskranken med et spesiallaget, dekorativt ullmønster, såkalt «yarnstorming».

En lignende strikkeinstallasjon er også montert på Inverness flyplass i Skottland, skriver Avinor Bergen Lufthavn Flesland i en pressemelding.

Dette er for å markere flyselskapets støtte til Bergen Strikkefestival og Inverness Knit Festival, og samtidig anerkjenne de kulturelle forbindelsene mellom de to regionene – hvor Loganair har en ny helårsrute.

Tredagers-arrangementet vil ta imot over 1500 strikkefans i et omfattende program med aktiviteter, inkludert workshops, underholdning og markedsplass. I sitt tredje år er festivalen blitt et av høydepunktene på timeplanen til norske strikkeforeninger.

Flyselskapet gir rabatter til festivalgjester som flyr mellom Bergen og Inverness for å delta i Loch Ness Knit Fest, og til beboere i Highlands-området som ønsker å besøke Bergen Strikkefestival 28.-30. september.

«Yarnstorming» stammer fra Texas i 2005, da lokale strikkere utviklet denne kreative måten å bruke restegarn på. Fenomenet har nå avleggere på offentlige steder verden over. I Norge har vi eksempler på trestammer, både i Eidfjord og i Bergen.

– Yarnstorming er blitt et globalt fenomen, og vi bestemte oss for å bruke denne kunstformen for å vise talentet som bor i de respektive byene, samtidig som vi markerer de kulturelle forbindelsene mellom det skotske høylandet og det norske Vestlandet for kundene våre, forklarer Kay Ryan, kommersiell direktør i Loganair.

– Vi tilbyr tre flyvninger per uke mellom Inverness og Bergen. Det var slik ideen til å støtte begge strikkefestivalene oppsto, og vi håper engasjementet kan bidra til at begge begivenhetene fortsetter å blomstre. Vi gleder oss til festivalene, og håper strikketøyene gir litt ekstra moro på reisen for passasjerene våre.

– Vi er svært glade for å ha inngått dette samarbeidet med Loch Ness Knit Festival og Loganair. Vi vet at det er strikkere som er interessert i å reise til Bergen for å oppleve fjordene, fjellene og strikkemiljøet. Strikking er stort i Norge, og du finner mange butikker i Bergen som spesialiserer seg på garn og strikking. Vårt festivalmarked vil også bli fullt av både lokale fargere og norsk ull. Vi gleder oss også til å møte strikkerne i Inverness, og lære mer om strikketradisjonene i utlandet, sier Ellen Marie Risbruna, arrangør av Bergen Strikkefestival.

Les mer om å ta med strikkepinner på flyreisen.

Foto: Aslak Sverdrup, lufthavndirektør for Bergen lufthavn og Ellen Marie Risbruna, arrangør av Bergen strikkefestival er fornøyd med strikkearbeidet. Trine Ø. Hauge fra Aviator gleder seg til å ta i mot passasjerer på innsjekk. Foto fra Avinor Bergen Lufthavn Flesland.