Scandic huser 300 VM-utøvere i rullestolbasket

Akkurat nå pågår VM i rullestolbasket i Hamburg. Scandic Hamburg Emporio er offisielt gjestehotell, takket være Scandics ledende arbeid med tilgjengelighet. Nå er hotellet fylt opp av 300 gjester i rullestol.

– Scandic er en av få hotellaktører i Europa som kan ta imot så mange rullestolbrukere samtidig, noe som er mulig på grunn av vårt omfattende tilgjengelighetsarbeid. Det er en stor tillitserklæring for oss å få ta hånd om alle spillerne, sier Magnus Berglund, tilgjengelighetsdirektør i Scandic Hotels.

VM i rullestolbasket er det nest største arrangementet for personer med nedsatt funksjonsevne, etter Paralympics. Det arrangeres hvert fjerde år, og i år ventes hele 50.000 besøkende til konkurransen i Hamburg.

Samuel Koch er skuespiller, forfatter og tidligere toppidrettsutøver. Han er en ekspert på å reise med rullestol, og er svært positiv til Scandics tilgjengelighetsarbeid.

– Jeg bor på hotell mer enn 100 netter i året, og har opplevd mye. Scandics tilgjengelighetstilbud er helt enestående. Hotellkjeden har tenkt på hver eneste detalj, fra ankomst til hotellet, veien gjennom lobbyen og restauranten, og opp til rommet. Jeg har merket meg at ansatte har god opplæring, og ser alle som gjester, uavhengig av funksjonshemming. Det gjør meg ekstremt glad, sier Koch.

Å huse 300 rullestolbrukere krever en hel del forberedelser. Hotellet har allerede mye på plass gjennom Scandics kontinuerlige arbeid med tilgjengelighet. Det finnes derimot en rekke tiltak som må igangsettes for å kunne håndtere så mange rullestolbrukere samtidig. For eksempel har hotellet satt inn 142 dusjstoler. I de rommene som har badekar, plasseres en benk på badekaret, for lettere inn- og utstigning, og stoler i restauranten og baren pakkes bort. På bufféen er det bord som kan heves og senkes.

Utover dette har organisasjonen uttrykt at de ikke ønsker en rampe for de tre trappetrinnene ned til restauranten, fordi deltakerne gjerne vil trene gjennom å hoppe opp og ned.

– Vi er imponert over Scandics seriøse satsing på tilgjengelighet, og ser frem til et fremgangsrikt partnerskap, sier Anthony Kahlfeldt, direktør for Wheelchair Basketball World Cup 2018.

Hotellkjedens tilgjengelighetsarbeid er prisbelønt og kjent over hele verden. I 2015 ble Scandic kåret til verdens beste hotellkjede innenfor tilgjengelighet, i World Responsible Tourism Awards.

Foto: Scandic Hamburg Emporio. Foto fra Scandic Hotels.