Nyoppusset og klar for Nordlys-turistene

Hos Radisson Blu i Tromsø er sommeren blitt brukt til å renovere alle gjesterommene. Fra tidligere er møte- og konferanselokalene, resepsjonen og fasaden nyoppusset. Hotelldirektøren gleder seg over sitt «nye» hotell, og ser frem til en travel høst- og vintersesong, med mange Nordlys-turister.

– Resultatet er blitt så fint. Nå er vi klare til å gi både lokale og internasjonale gjester de beste hotellopplevelsene i Tromsø, sier hotelldirektør Aart Niemans hos Radisson Blu Hotel i Tromsø i en pressemelding.

Sommermånedene er gått med til å pusse opp alle 269 gjesterom. Resultatet er lyse og innbydende rom i nordisk design, hvor komfort og utsikten står i sentrum.

– Vi har jo den vakreste utsikten. Den vil vi at våre gjester skal kunne nyte fra rommene sine. Med store vinduer og uslåelig utsikt over byen og den fantastiske naturen, samt myke sittegrupper og sofaer, kan gjestene få oppleve det aller beste av byen – rett fra sitt eget rom, forklarer hotelldirektøren.

Populært for utenlandske turister

De siste årene har vinterturismen i Norge fått et betydelig løft. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at antallet utenlandske turister som overnatter ved hotellene i Nord-Norge, har økt kraftig.

– Her kan vi takke naturen for hjelpen. Nordlyset er veldig populært blant turistene. Et massivt promoteringsarbeid, fra mange ulike aktører, har virkelig bidratt til å sette destinasjonen på kartet, også i utlandet, sier Niemans, som tidligere har vært hotellsjef i Brussel, og jobbet både i Amsterdam, Nederland og Los Angeles.

– Vi gleder oss til å vise frem Nordlyset og vår uslåelige natur. Vi står klare med åpne armer for å ta imot gjestene til vårt «nye» hotell, tilføyer hotelldirektøren begeistret.

Minneverdige opplevelser

Radisson Blu er det eneste internasjonale hotellet i Tromsø. Hotellet ligger kun fem minutter fra Langnes flyplass, og er det perfekte utgangspunktet for gjester som vil på arktiske eventyr. Det er gangavstand til byens attraksjoner, og om vinteren kan Nordlyset oppleves fra hotellets glassbro.

Alle de 269 rommene og suitene er innredet med lyse, innbydende farger i lys grå, beige og hvitt. Moderne løsninger og trendy lamper gir rommene det lille ekstra, både av komfort og estetikk. Bordplatene er i marmor, og på veggene henger lokal kunst.

De myke lenestolene fra Ekornes inviterer gjestene til å slappe av og nyte utsikten. Med godt om lagringsplass, er rommene ideelle for gjester som reiser langt.

Rommene har mange strømuttak, og hotellet tilbyr gratis trådløst Internett, slik at gjestene kan se på film, høre på musikk og surfe på nettet. Det er også flere restauranter på hotellet, deriblant populære Yonas Pizzeria & Catering, Charly’s Restaurant & Bar, og Rorbua Pub, som er en favoritt blant lokalbefolkningen. Hotellet har også et treningssenter med badstue i 10. etasje, med spektakulær utsikt over fjorden og Ishavskatedralen i byen.

Nylig renoverte også hotellet hele møte- og konferanseavdelingen, og valgte miljøvennlige løsninger. Hotellet huser Tromsøhallen, som er den største bankettsalen i Tromsø, med plass til opptil 650 i teaterstil, 440 i klasseromstil og 450 for banketter.

Ved å velge energismarte løsninger i oppussingen, sikret Radisson Blu Hotel i Tromsø en energisparing på hele 25 prosent da de pusset opp møte- og konferanseavdelingen. Av energisparende tiltak slås blant annet lyset automatisk av, når møterommene ikke brukes. 400 vinduer i hotellet er skiftet ut til trelags, lydtette vinduer, og flertallet av de mer enn 10.000 lyspærene er byttet ut med led-pærer.

Foto: Hotellrommene hos Radisson Blu Hotel Tromsø er nyoppusset. Foto fra Radisson Hotel Group.