Fjols til fjells endelig i gang!

Fjols til fjells har fått grønt lys, og nå er planleggingen frem mot innspilling av nye Fjols til fjells i Trysil i full gang. Innspillingen er satt til mars 2019.

Onsdag var Stig Hjerkinn Haug, produsent av Fjols til fjells og daglig leder i produksjonsselskapet Stig og Stein Studio, tilbake i Trysil, sammen med regissør Petter Holmsen og medprodusent Kjetil Omberg. Denne gang med glade nyheter om at nyinnspillingen av Fjols til fjells har fått grønt lyst, og at finanseringen, på 25 millioner kroner, er på plass. Det betyr at filminnspillingen begynner i Trysil 15. mars 2019.

– Det har aldri vært noe tvil om vi skulle få til dette, men det er veldig greit å ha alt i orden, slik at vi nå kan begynne på alvor. Nå er også regissør på plass, og vi er ekstremt stolte av å ha fått med oss Petter Holmsen inn på regi. Petter jobbet sist sammen med Harald Zwart på Den 12. Mann, og i vår har han hatt regi på TV Norges nye komiserie, Oljefondet, som kommer til høsten, forteller Stig Hjerkinn Haug.

Når virkeligheten overgår fantasien

Nyinnspillingen av den gamle klassikeren Fjols til fjells skal fortsatt dreie seg om Poppe, men han er nå Front Desk Manager på et høyfjellshotell i Trysil. Manus er under utvikling, men etter flere studieturer til Trysil begynner historien å forme seg.

– Nå har vi sittet en hel formiddag og mesket oss i historier fra reiselivet i Trysil, forteller Hjerkinn Haug.

– Vi har hatt en liten workshop med åtte personer fra driftsavdelingen i Skistar, det var til sammen 270 års erfaring i det rommet. De har fortalt historier hvor virkeligheten overgår fantasien. Det er akkurat det vi trenger for å få et så godt manus som mulig, ler han.

– I løpet av kort tid vil manuset bli ferdigstilt, og så leter vi parallelt etter de beste skuespillerne fra Norge og Sverige. Disse vil blir presentert mot vinteren.

Mye jobb i vente

Markedsrådet i Trysil fungerer som styringsgruppe mot filmprosjektet, som i veldig stor grad skal handle om Trysil og den moderne påskeferien på fjellet.

– Nå gleder vi oss veldig. Det blir en spennende vinter, med mange forberedelser og en intens periode, når filmen skal filmes hos oss i tre uker. Vi håper og tror at dette blir noe både gjester og lokalbefolkningen kan ta del i, sier Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil.

Foto: Markedsrådet i Trysil, som fungerer som styringsgruppe inn mot filmprosjektet. Fra venstre regissør Petter Holmsen, produsent Kjetil Omberg, Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, Gro Kveldro Bruksås, PR- og markedsansvarlig i Destinasjon Trysil, Maria Belin, salgs- og markedsdirektør i Radisson Blu Resort Trysil, Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil og Stig Hjerkinn Haug, produsent og daglig leder i produksjonsselskapet Stig og Stein Studio. Foto fra Destinasjon Trysil.