Thon Hotels åpner ny restaurantkjede

Thon Hotels satser på å lansere sin egen restaurantkjede, kalt Brasserie Ferda. De nye spisestedene blir folkelige restauranter, som fremmer norsk matkultur, med fokus på bærekraft og sesongbaserte råvarer.

– Brasserie Ferda serverer god norsk mat, som er rustikk og lokal. Vi ønsker å gjøre bærekraftige og gode matopplevelser tilgjengelig for flere. Dette er ujålete og folkelige restauranter for alle. Det er dette som er hovedingrediensene i Ferda-konseptet. De nye Ferda-restaurantene våre serverer spennende matretter, laget av kvalitetsråvarer, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen i en pressemelding.

Menyen kombinerer norske mattradisjoner med et moderne kjøkken.

Brasserie Ferda introduserer «nevamat»

– Våre helter er de lokale bøndene, fiskerne og ysteriene. Fra dem får vi de aller beste råvarene sesongen har å by på. På menyen har vi blant annet nevamat – retter som gjerne deles over bordet. Vi lager rause porsjoner av ærlig, rustikk og håndlaget mat, sier F&B Manager Arne Marius Berg.

Fire nye Ferda-restauranter åpner her:

Thon Hotel Storo
Thon Hotel Alta
Thon Hotel Kirkenes
Thon Hotel Bergen Airport

Eksempler på nevamat er varmrøkt røye med pepperrotkrem, ørretrogn og fritert grønnkål, svineribbe med rødkålsalat og syltet eple, akevittgravet brosme med syltede grønnsaker, brokkolikrem og fritert løk, eller fritert krabbekake med tomatdipp og råkostsalat.

Brasserie Ferda åpner på Thon Hotel Storo 6. september, og de tre andre restaurantene åpner fortløpende gjennom høsten.

Les mer om Brasserie Ferda her.

Menyen finner du på denne siden.

Foto: Brasserie Ferda dyrker de lokale heltene – bønder, fiskere og ysterier som strekker seg lenger for å tilby råvarer på sitt beste. Foto fra brasserieferda.no.