Norwegian kåret til grønneste flyselskap på transatlantiske ruter i ny rapport

Det internasjonale miljøinstituttet The International Council on Clean Transportation (ICCT) har utnevnt Norwegian til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter, i en rapport som ble offentliggjort i dag.

ICCT har analysert drivstoffbruket til de 20 største flyselskapene som flyr mellom Europa og USA. Resultatet viser at Norwegian har et drivstoffbruk på 44 passasjerkilometer per liter, noe som er 33 prosent mer drivstoffeffektivt enn bransjegjennomsnittet.

– Det viktigste et flyselskap kan bidra med for å redusere miljøutslippene, er å investere i nye fly. Nye fly er vinn-vinn for miljøet, passasjerenes komfort om bord, billettprisene, og bidrar til lavere kostnader for flyselskapet. Anerkjennelsen fra ICCT er viktig for oss, fordi det bekrefter at vår investering i de nyeste flyene på markedet er det viktigste miljøtiltaket i luftfarten, sier konsernsjef Bjørn Kjos (under) i en pressemelding.

Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos. Foto fra Norwegian.
Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos. Foto fra Norwegian.

Selskapet har en av verdens yngste og mest moderne flyflåter, med en gjennomsnittsalder på 3,7 år. Takket være den unge flåten, har flyselskapet redusert utslippene per passasjer med 30 prosent siden 2008.

– De siste årene har det vært en fremvekst av lavprisselskaper med unge flyflåter på transatlantiske ruter, men Norwegian er fortsatt det mest drivstoffeffektive flyselskapet, sier Brandon Graver, ansvarlig for ICCT-studien.

ICCT har gjennomført denne analysen to ganger, i 2014 og 2017. Begge gangene ble Norwegian utnevnt til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter.

OM ICCT

ICCT er en miljøorganisasjon som driver vitenskapelige analyser og undersøkelser av miljøpåvirkning i forskjellige bransjer. Det var ICCT som sto bak undersøkelsen som avslørte Volkswagens utslippsskandale i 2015.

Illustrasjon: ICCTs liste over de mest drivstoffeffektive flyselskapene på transatlantiske ruter. Diagram fra Norwegian.