Ørjan Lundmark blir Director of Food & Beverage på Amerikalinjen

Med over 20 års erfaring i bransjen, trer Ørjan Lundmark inn i stillingen som Director of Food & Beverage på Amerikalinjen.

Han har de siste tolv årene vært en del av teamet på Bølgen & Moi Briskeby og Tjuvholmen, og kommer fra stillingen som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen. Lundmark er meget engasjert i mat og drikke, og kan skilte med førsteplass i NM Sommelier, samt topplassering i Nores Nordisk Gullkork. Han var delaktig i åpningen av restauranten Svendgård’s i Bodø, og har vært vinansvarlig på Statholdergaarden, som har en stjerne i velkjente Guide Michelin.

– Ørjan er en sterk fagmann, som bringer med seg verdifull erfaring inn i prosjektet vårt. Han har utmerket kunnskap om restaurantbransjen i Oslo, i tillegg til en brennende interesse for mat og drikke. Vi er svært glade for at Ørjan blir en del av teamet på Amerikalinjen som åpner i mars 2019, sier hotelldirektør Wilhelm Hartwig (under).

Wilhelm Hartwig blir Amerikalinjens hotelldirektør. Fotograf: Marcin Ptak.
Wilhelm Hartwig blir Amerikalinjens hotelldirektør. Fotograf: Marcin Ptak.

Ørjan Lundmark får ansvaret for konseptutviklingen av de fem mat- og drikkestedene på Amerikalinjen, i tillegg til å være del av den daglige hotelldriften. Atlas Brasserie & Café, Pier 42 bar, og klubben Gustav er blant avdelingene som blir sentrale i hotellets drift. Hovedoppgaven for Lundmark blir å skape et godt mat- og drikketilbud, som skal bidra til å revitalisere det ikoniske bygget på Jernbanetorget i Oslo.

– Det er med et stort engasjement jeg trer inn i stillingen som Director of Food & Beverage på Amerikalinjen. Etter mange år hos Bølgen & Moi, er jeg klar for nye utfordringer, og ser frem til en travel høst, med fokus på konseptutvikling og rekruttering av mange nye fantastiske kolleger. Vi skal skape en ny sosial møteplass midt i Oslo, for både hotellgjester og lokalmarkedet, sier Ørjan Lundmark selv.

Lundmark blir en del av Amerikalinjens ledergruppe, og vil tiltre stillingen i begynnelsen av september.

Fakta om Amerikalinjen:

Amerikalinjen blir et urbant boutiquehotell for lokale og tilreisende som åpner i første kvartal 2019.

Et varmt, eklektisk og inspirerende hus, med 122 rom, en unik historie, og en fantastisk beliggenhet, som gir gjestene enkel tilgang til alt Oslo har å tilby. Det perfekte utgangspunktet for å utforske byen.

Amerikalinjen åpner 15. mars 2019, og får 122 rom og suiter.

Bygget sto ferdig i 1919, og var tegnet av Andreas Bjercke og Georg Eliassen. Arkitekt for ombyggingen til hotell er Kritt Arkitekter, og Puroplan står for interiøret

Gårdeier: Sparebank 1 Forsikring
Operatør: Nordic Hotels & Resorts

Toppfoto: Ørjan Lundmark, Director of Food & Beverage på Amerikalinjen. Foto fra Amerikalinjen.