Wizz Air kommer til Avinor Oslo lufthavn

4. april 2019 åpner det ungarske flyselskapet Wizz Air en ny daglig direkterute fra Gdansk til Avinor Oslo lufthavn, og styrker med det rutetilbudet mellom Polen og Norge.

Gdansk er Polens sjette største by, og en populær destinasjon for norske reisende. Byen er kjent for å være et viktig kulturelt og vitenskapelig sentrum i Polen, og danner, sammen med nabobyene Gdynia og Sopot, storområdet «Trippelbyen», forteller lufthavnen i en pressemelding.

– Vi ser frem til å ta imot Wizz Air på sin første flyvning fra Gdansk her på Oslo lufthavn. Gdansk er et viktig transportknutepunkt nord i Polen, og vi er veldig glade for at Wizz Air nå lanserer en helårsrute til Norges hovedflyplass, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

– Ruten vil gi en ekstra kapasitet på 130.000 seter, og vi har store forventninger til at ruten blir et godt tilskudd til vårt rutetilbud. Den vil bidra til å styrke Oslo lufthavns posisjon som et internasjonalt knutepunkt, vil bidra til økt konkurranse, og vil være samfunnsøkonomisk viktig. Vi gleder oss til et fruktbart samarbeid, fortsetter han.

Et praktisk og rimelig alternativ

Wizz har en kapasitet på nesten to millioner passasjerer på sine lavprisruter, fra åtte flyplasser i Norge i 2018, noe som representerer en vekst på 15 prosent fra samme tid i fjor. Sammen med den nye ruten, som kunngjøres nå, legger Wizz flere enn 125 nye ruter inn i sitt nettverk i 2019, og over 700 ekstra ukentlige flyvninger på tvers av det omfattende og varierte nettverket, som dekker 44 land.

– Vi er veldig glade for å legge til en ny rute fra Gdansk til Oslo lufthavn. Vår nye lavpris-rute vil gi et praktisk og rimelig reisealternativ for både forretningsreisende og fritidsreisende, sier Andras Rado, kommunikasjonssjef hos Wizz Air, og tilføyer:

– For å understreke vår forpliktelse, utvider vi kontinuerlig vårt norske nettverk, ved at vi allerede har kunngjort fire nye ruter fra Norge i år. Vi er sikre på at våre kunder vil sette pris på denne forbindelsen til vakre Gdansk, og denne ruten vil være like populær som de øvrige 31 i vårt norske nettverk. Vi vil fortsette å utvide vårt nettverk, og gi rimelige priser, samt å bidra til lokaløkonomien i områdene vi flyr til.

Ruten mellom Gdansk og Oslo lufthavn skal opereres av en Airbus A320, og billettene er allerede i salg hos www.wizzair.com.

Foto: En Wizz Air-maskin på bakken. Foto fra Wizz Air.