Scandic ruster for videre vekst

Scandic Hotels har opplevd en voldsom vekst de siste årene. Bare siden 2017 har hotellkjeden åpnet eller inngått avtaler om å overta 15 nye hoteller i Norge. For å ivareta kunder og ansatte, og utnytte mulighetene som ligger i fremtidig vekst, styrker konsernet sitt norske lederteam med to nye stillinger og utvider samtidig fra fire til fem distrikter.

– Det er en glede å kunngjøre at Scandic Norge utvider fra fire til fem distrikter fra 1. januar 2019. Etter flere år med sterk vekst, ser vi behov for å opprette et eget distrikt i Midt-Norge samt Oslo sentrum. Det vil rigge oss for videre vekst i årene som kommer, sier Svein Arild Steen-Mevold (under), administrerende direktør i Scandic Hotels Norge i en pressemelding.

Svein Arild Sten-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge. Foto fra Scandic Hotels.
Svein Arild Sten-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge. Foto fra Scandic Hotels.

Store muligheter i Midt-Norge

Gry Eriksen går fra stillingen som distriktsdirektør, til et toårs-engasjement som prosjektdirektør, og vil blant annet ha ansvar for å bygge opp destinasjonsdesker i hele Norge, der blant annet salg og booking fra flere hoteller samles under ett tak. Eriksen har allerede bygget opp tilsvarende desker i Trondheim og Innlandet med stor suksess. Denne satsingen fortsetter nå i resten av Norge.

Line Vikrem-Rosmæl trer inn som distriktsdirektør for distrikt midt, som vil strekke seg fra Namsos i nord til Ålesund i sør, med Trondheim som et naturlig episenter. Vikrem-Rosmæl er i dag hotelldirektør ved Scandic Lerkendal, og har vært reiselivsdirektør i Trondheim. Hun ser et stort potensial i den nye regionen.

– Vi må bli bedre til å fremme Trondheim, både som en destinasjon i seg selv, og som et perfekt utgangspunkt for å oppleve resten av Trøndelag og Nord-Vestlandet. I tillegg ser vi, som markedsleder på kurs og konferanse, store muligheter, særlig i forskningsmiljøene og blant offentlige kunder. Vi må stimulere kundene, og hjelpe dem til å se muligheter for å arrangere konferanser som setter Trondheim på kartet internasjonalt, sier Vikrem-Rosmæl.

Merete Imbsen tar over som hotelldirektør ved Scandic Lerkendal. Hun kommer fra stillingen som hotelldirektør på Scandic Bakklandet og Scandic Solsiden. For innsatsen sin der ble hun tildelt prisen årets hotelldirektør i 2017. Espen Teigseth og Hanne Marthe Holan vil midlertidig ta over som fungerende hotelldirektører på henholdsvis Scandic Bakklandet og Scandic Solsiden. Samtidig starter rekrutteringen av ny hotelldirektør til disse hotellene.

Oslo-hotellene styrker satsingen på mat og drikke

Morten Malting går fra rollen som direktør for mat og drikke, til distriktsdirektør for nye distrikt Oslo.

– Morten er en kjemperessurs, som vil bidra til å løfte satsingen vår på mat og drikke i Oslo. Han har lang og bred erfaring fra bransjen, og kjenner Scandic ut og inn. Han har bidratt sterkt til at Scandic i dag er en av de største i landet på mat og drikke, og jeg vet at han blir en veldig verdifull ressurs for oss, også fremover, nå med fokus på våre Oslo-hoteller, sier Steen-Mevold.

Niklas Mikael Lindström går fra distriktsdirektør for Oslo, til distriktsdirektør for region øst, som dekker hele Østlandet, foruten Oslo sentrum. Lindström har lang erfaring fra drift av store kurs- og konferansehoteller, blant annet som ansvarlig for åpningen av Scandic Fornebu i 2012, og som hotelldirektør for Scandic Oslo Airport. Denne erfaringen vil komme godt med når han nå får ansvaret for noen av Scandics største møtehoteller.

Line Vikrem-Rosmæl og Merete Imbsen trer inn i sine nye roller 1. oktober, mens øvrige endringer trer i kraft fra 1. januar 2019. Prosessen med å finne Maltings etterfølger, i rollen som direktør for mat og drikke, er allerede i gang.

Toppfoto: Takskiltet på et Scandic-hotell. Foto fra Scandic Hotels.