SAS med 17 nye ruter i sommerprogrammet 2019

SAS fortsetter å utvide sitt rutenett til og fra Skandinavia, og åpner 17 nye direkteruter, med seks helt nye destinasjoner. Faro i Portugal og Antalya i Tyrkia er nye destinasjoner fra Oslo. Fra Bergen og Stavanger starter flyselskapet nye ruter til Alanya i Tyrkia.

Marseilles, Firenze, Catania og Cornwall er noen av de nye destinasjonene man kan nå fra flere steder i Norge, via København og Stockholm, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Vi er glade for å kunne tilby et nytt sommerprogram for neste år, med flere nye ruter og en økning i antall flyvninger til fritidsdestinasjoner. Reisende med SAS kan nyte godt av gode produkter, både på bakken og i luften, inklusive høyhastighets WiFi, som er godt mottatt hos våre kunder, sier norgessjef of finansdirektør Torbjørn Wist.

I Norge øker selskapet kapasiteten i sommerhalvåret med fire prosent, i forhold til foregående år, parallelt med at det fortsetter å redusere skadelige utslipp gjennom flere miljøfremmende tiltak, og løpende innfasing av nye fly av typen Airbus 320 neo.

– SAS fortsetter å både utvide og forbedre rutetilbudet i sommerhalvåret, og vi evner å tilpasse produksjonen i samsvar med etterspørselen på markedet, fortsetter Wist.

– Økningen på fire prosent, for Norges del, er en disiplinert utvidelse, i en tid vi har sterkt fokus på en bærekraftig reise. Vi vil at flere skal reise med oss og oppdage verden, men med et stadig mindre klimaavtrykk, sier han.

Totalt utvider SAS ruteprogrammet med 17 nye ruter fra Skandinavia til sommeren. Oslo får nye direkteruter til Faro i Portugal og Antalya i Tyrkia, mens reisende i Bergen og Stavanger kan fly direkte til Alanya i Tyrkia. Øvrige destinasjoner som er nye i sommerprogrammet fra Skandinavia, er Catania på Sicilia og Firenze i Italia, og Marseilles i Frankrike, Cornwall Newquay i England, og Szczecin i Polen.

700.000 flere flyseter

Etterspørselen etter sommerreiser til Italia vokser, og SAS øker tilbudet fra Skandinavia til den apenninske halvøy og Sicilia, samtidig som antallet flyseter til de italienske destinasjonene øker med 90.000, i forhold til foregående sommer.

Selskapet satser også på Frankrike, og Marseille er en etterlengtet nyhet, som kommer neste sommer. Flyselskapet flyr direkte til havnebyen i Sør-Frankrike fem dager i uken fra Stockholm og København, med gode forbindelser fra Norge. Polen fortsetter også å lokke skandinaver, og SAS åpner nå en helt ny rute til Szczecin fra København. Selskapet vil nå tilby totalt seks destinasjoner i Polen.

Som et alternativ til storbyene på de britiske øyene begynner SAS nå også å fly til Cornwall, Newquay i sommermånedene.

Billettsalget til destinasjoner i sommerprogrammet 2019 starter tirsdag 9. oktober.

Foto: En datagenerert modell av SAS’ nye Airbus A320neo. Foto fra SAS.