Singapore Airlines lanserer verdens lengste flyrute

I dag, torsdag 11. oktober, lanserer Singapore Airlines (SIA) verdens lengste flyrute, mellom Singapore og New York. Nonstop-turen vil ta 18 timer og 25 minutter, og blir også jomfruturen for det helt nye flyet, av typen Airbus350-900 Ultra Long Reach (ULR).

Flyselskapets nye Airbus letter i kveld fra Singapore, klokken 23.35 (norsk tid: 17.35), og tar fatt på den 16.700 kilometer lange reisen til New York – verdens lengste kommersielle flyrute, heter det i en pressemelding fra Singapore Airlines.

Flyet vil kun ha to klasser: 67 seter i Business og 94 seter i Premium Economy Class. Om bord er det lagt vekt på komfort og velvære. Blant annet har flyselskapet utviklet egne retter, et eget søvnprogram, og mosjonsprogram for de 161 passasjerene.

Åpner Singapore – Los Angeles i november

2. november åpner selskapet også en nonstop-rute til Los Angeles, og ved utgangen av 2018 vil det ha 27 nonstop-flyvninger i uken til USA.

Singapore Airlines blir det første flyselskapet som tar i bruk de nye flyene av typen A350-900 ULR, spesielt tilpasset lengre ruter.

Foto: En Airbus350-900 Ultra Long Reach (ULR) fra Singapore Airlines. Foto fra Singapore Airlines.