Thon Hotel Lofoten tok andre plass i Twinings Best Breakfast-konkurransen

Blant mer enn 400 hoteller tok Thon Hotel Lofoten andre plass i konkurransen om Norges beste hotellfrokost.

– Vi er utrolig stolt av frokosten vår, og det er veldig artig at vi nå har etablert oss stabilt som et av Norges aller beste frokosthoteller. Ekstra gøy er det at vi har klart dette med god hjelp fra lokale samarbeidspartnere. Vi legger ned mye arbeid, sjel og kreativitet i frokosten vår. Naturen rundt oss tilbyr noen av verdens beste råvarer, og på frokostbordet i Svolvær kan man finne produkter som produseres i nærheten av hotellet. Vi ønsker også å vise frem det beste Nord-Norge – Lofoten og Svolvær – har å tilby på matfronten, med lokale spesialiteter og hjemmelagde retter. På denne måten får vi ta del i innsatsen med å gjøre lokal matproduksjon økonomisk bærekraftig, og det føles godt, sier hotelldirektør Erik Taraldsen i en pressemelding.

Lokale spesialiteter og hjemmelaget mat

På Thon Hotel Lofotens frokostbuffet står blant annet lokale spesialiteter, som Lofotsalami, geiteramssaft, rogn røkt på bøkeflis, røkt laks fra Kabelvåg, og oster fra Aalan Gård.

Hotellet lager også egne retter, som syltetøy, kjøttpålegg, kaviar, sild, varmrøkt laks, lønnesirup, sauser og leverpostei. I tillegg er all varmmaten laget fra bunnen av, i et av hotellets mange kjøkken.

– Frokosten som serveres på Thon Hotel Lofoten er helt suveren! Det er derfor ikke overraskende at hotellet nok en gang når toppen i Twinings Best Breakfast-konkurransen. Kjøkkenet, frokostkokkene, servitørene og de øvrige medarbeiderne på hotellet gjør en strålende innsats med mat, presentasjon og service. For Thon Hotels er det veldig viktig at gjestene stoler på at vi leverer gode produkter. At vi har såpass mange hoteller som hevder seg i konkurransen, er derfor gledelig, sier Morten Thorvaldsen (under), konserndirektør for Thon Hotels.

Konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen. Fotograf: Gry Traaen.
Konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen. Fotograf: Gry Traaen.

Vant i 2016

Thon Hotel Lofoten tok første plass i frokost-konkurransen i 2016. Året etter kom hotellet på andre plass. Samme år ble hotellet også kåret til Årets Matgledebedrift.

Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk til ved havet, i havnen i Svolvær. Hotellet har 190 rom, restaurant, bar og en moderne kurs- og konferanseavdeling.

Twinings Best Breakfasts hederspris for 2018

Hedersprisen i år gikk til frokostansvarlig Zoltan Berkes ved Thon Hotel Rosenkrantz Oslo.

Prisen hedrer ildsjeler som bidrar til de gode hotellfrokostene, og personer som har gjort en innsats utover det vanlige.

– Det er fantastisk at denne prisen går til en av våre medarbeidere i Thon Hotels. Zoltan er kokkeutdannet, og har vært ansvarlig for frokosten på hotellet siden 2014. Han har gjort en eksepsjonelt god jobb, og er lidenskapelig opptatt av mat. Han liker å eksperimentere med ulike råvarer fra naturen. I tillegg er han svært utadvendt, og trives med å snakke med gjestene ute i frokostsalen. Det setter gjestene stor pris på, sier Morten Thorvaldsen.

Toppfoto: Thon Hotel Lofoten serverer lokale råvarer, hjemmelagde spesialiteter, og har en frokostbuffet det tar flere timer å spise seg gjennom. Foto fra Thon Hotels.