Nordens største hotellkjede på plass i Indre Østfold: Scandic Brennemoen åpner i dag

Related Post

I dag åpner Scandic Brennemoen offisielt. Hotellet ligger midt mellom Askim og Mysen i Indre Østfold. Åpningen markerer også at Nordens største hotellkjede er på plass i en region i sterk utvikling, kun 45 minutter fra Oslo.

– Dette er min femte hotellåpning, men det er like spesielt og morsomt hver gang, sier en stolt hotelldirektør Marit Bjørnland (under).

Marit Bjørnland, direktør på Scandic Brennemoen. Foto fra Scandic Hotels.
Marit Bjørnland, direktør på Scandic Brennemoen. Arkivfoto fra Scandic Hotels.

Administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold (under), er også strålende fornøyd med å åpne det nye hotellet.

– Gratulerer til hele regionen med et splitter nytt hotell. Scandic Brennemoen er like mye til for lokalbefolkningen som for tilreisende, og vi gleder oss over den gode mottagelsen hotellet allerede har fått, sier han i en pressemelding.

Svein Arild Sten-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge. Foto fra Scandic Hotels.
Svein Arild Sten-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge. Foto fra Scandic Hotels.

Skal sette Indre Østfold på kartet

Scandic Brennemoen ligger midt mellom Askim og Mysen i Indre Østfold, kun 45 minutter fra Oslo, og med kort kjøreavstand til Follo og de andre Østfold-byene. Hotellets plassering, tett på E18, gjør hotellet lett tilgjengelig for gjester fra Oslo og Akershus, samt resten av Østfold og Sverige. Scandic-sjefen er sikker på at hotellet, takket være Bjørnland og hennes medarbeidere, vil bidra til å sette Indre Østfold enda mer på kartet.

– Indre Østfold som konferansedestinasjon er et ubeskrevet blad for mange fra Oslo-området, men med enkel adkomst, god service, flotte fasiliteter og gode samarbeidspartnere, er jeg helt trygg på at hotell og regionen vil bli et mer attraktivt og spennende sted å arrangere møter og konferanser, sier Steen-Mevold.

Fornøyd ordfører

Eidsberg-ordfører Erik Unaas har vært en av de største pådriverne for hotellet. Han ser mange muligheter med hotellets beliggenhet, i en region i spennende utvikling. Å få på plass et stort konferansehotell i Indre Østfold er svært kjærkomment.

– Dette er en stor dag, som hele Indre Østfold har ventet på lenge. Som ordfører og regionpolitiker er jeg overbevist om at hotelletableringen på Brennemoen er noe av det viktigste som har skjedd Indre Østfold på mange, mange år. Scandic Brennemoen blir liggende midt i den nye storkommunen som vi bygger i Indre Østfold. Med 45.000 innbyggere, et rikt næringsliv, idrettsorganisasjoner, mye frivillighet og mange andre, som lenge har ventet på et slikt stort kurs- og konferansehotell, er grunnlaget for drift og utvikling så absolutt tilstede, sier Unaas.

Positive tilbakemeldinger

Selv om offisiell åpning er i dag, har hotellet allerede vært åpent et par uker, og rukket å bli besøkt flittig av både boende gjester og møte- og konferansegjester.

– Vi har hatt flere dager med helt fullt belegg, både på overnatting og møter, så vi har virkelig blitt kastet rett ut i det. Det er imidlertid bare gøy, og spesielt når vi mottar så mange positive tilbakemeldinger som vi har fått så langt, sier hotelldirektøren.

Hotellet er arbeidsplass for cirka 20 medarbeidere, og Bjørnland har vært opptatt av å rekruttere dyktige, lokale ansatte. Lokalmarkedet er viktig for hotellet, og hotelldirektøren lover at hotellet vil jobbe for å få en solid lokal forankring, med dyktige samarbeidspartnere, og med å bygge gode relasjoner.

– Scandic Brennemoen skal være en møteplass for lokalbefolkningen, når de ønsker å spise en bedre middag eller våkne opp til Scandics prisbelønte frokost. Her kan man like gjerne feire bryllup og konfirmasjon, som arrangere møter eller kick off med bedriften.

Fakta

Scandic Brennemoen har 100 rom og 200 senger, herunder ti tilgjengelighetsrom. Hotellet har en restaurant med plass til 150 gjester, og en konferansesal for nærmere 200, samt en rekke mindre møterom. Trimrommet har trolig Indre Østfolds råeste utsikt. Brennemoen ligger i et område med næringsaktivitet, hvor det ventes flere større utbygginger de nærmeste årene, og hotellet har en sentral beliggenhet i forhold til E18, med kort vei til Oslo, Sverige og de øvrige Østfold-byene. Ekspressbuss mellom Oslo og Mysen stopper rett ved hotellet, og det er stor gratis parkering for gjester. Scandic Brennemoen blir Scandics tredje hotell i Østfold, i tillegg til Scandic Sarpsborg og Scandic City i Fredrikstad.

Toppfoto: Fra lobbyen på Scandic Brennemoen i Indre Østfold. Foto fra Scandic Hotels.

Posted in Ukategorisert