Loganair er tilbake på rutekartet fra Bergen og Stavanger

For alle som er glade i Skottland har Avinor Bergen lufthavn gleden av å informere om at ruten til Edinburgh nå er tilbake, med Skottlands svar på Widerøe; Loganair.

Loganair dobler antallet ruter selskapet driver mellom Skottland og Norge i 2019, med åpningen av helårsflyvninger til den skotske hovedstaden Edinburgh, fra Avinors flyplasser i Bergen og Stavanger, forteller Avinor Bergen Lufthavn i en pressemelding.

– Med dette vil Loganair fortsette å styrke sin posisjon på det viktige markedet mellom Vestlandet og Skottland, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

Flyselskapet med den skotskrutede halen har 70 års fartstid, og er Skottlands største uavhengige flyselskap. Selskapet har lenge operert under merket Flybe her i Norge. At selskapet satser stort i Bergen, er spennende – da både Inverness og Manchester allerede er blitt mer tilgjengelig gjennom Loganairs nye ruter.

– Etter å ha lansert en vellykket direkte helårsrute mellom Inverness og Bergen i mai 2018, er Avinor nå glad for at Loganair innfører helårsrute til Edinburgh fra Bergen til sommeren, sier Aslak Sverdrup.

– Loganairs beslutning om å utvide driften, vil føre til at det kommer 17.000 flere seter på markedet mellom Skottland og Norge neste år. Vestlendinger er glade i Skottland, det er historisk gode relasjoner mellom oss, så vi ønsker den nye ruten hjertelig velkommen, sier lufthavndirektøren.

Loganair bruker sin flåte av 37-seters ERJ 135- fly, og vil starte flyvninger tre ganger i uken mellom Bergen og Edinburgh fra 9. mai. De samme flyene vil også bli benyttet på ruten fra Stavanger til den skotske hovedstaden fire ganger i uken, med oppstart 10. mai.

Foto: En av Loganairs Embraer-maskiner på bakken. Foto fra Avinor Bergen lufthavn Flesland.