Dette er Norwegians nye norske halehelt

I år er det 100 år siden den folkekjære lyrikeren Hans Børli ble født. Nå har «skogens dikter» blitt Norwegians aller nyeste halehelt.

Norwegians aller nyeste Boeing 737 MAX 8 flyr nå med hedmarkingen Hans Børli (1918-1989) på halen. Det var tidligere finansminister og nå fylkesmann i Hedmark, Sigbjørn Johnsen, som foreslo den norske lyrikeren som halehelt hos Norwegian. Han har ved mange anledninger trukket frem Hans Børlis forfatterskap, også fra Stortingets talerstol. Her er Sigbjørn Johnsens hilsen til den nye halehelten:

Nå kan du reise verden rundt, Hans – med fly.
Og mye lenger enn du fór med Tjæreborg til Kanariøyene.
Du har likevel reist lenger enn de fleste i ditt dikterunivers.
Fra de lave maurstiene blant brukne strå på landjorda
til stjernehimmelens uendelige hvelving over menneskene.

– Vi er glade for at Hans Børli blir halehelt på Norwegians nye fly. Det blir litt symbolsk, vi opplever at Børli har nådd nye høyder i løpet av jubileumsåret. Nå tar Børli virkelig av, sier Randi Heggland Strøm, prosjektleder for Hans Børli-jubileet, i en pressemelding fra flyselskapet.

– Vi i Norwegian gratulerer så mye med 100-årsjubileet, og er glade for at vi kan bidra til markeringen. Det er veldig hyggelig at Sigbjørn Johnsen har engasjert seg og foreslått Hans Børli som halehelt, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Om Norwegians halehelter:

Da Norwegians første Boeing 737-300 tok av i 2002, utfordret selskapet et veletablert og langvarig flymonopol. Derfor falt det oss naturlig å smykke halefinnene på våre fly med personer som har sprengt grenser, utfordret normer og inspirert andre. I dag har vi halehelter fra flere av landene vi har etablert oss i, inkludert alle de nordiske landene, Spania, Frankrike, England, Irland, Skottland og USA.

Foto: Den kjente lyrikeren Hans Børli er blitt halehelt på et av Norwegians fly. Foto fra Norwegian.