Radisson Blu Atlantic Hotel nominert til Cityprisen Rogaland 2018

Related Post

Radisson Blu Atlantic Hotel er nominert til Cityprisen Rogaland 2018. Prisen deles ut til byggherre som strekker seg lenger med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter, for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi, og det skal være miljø- og klimaeffektivt.

I fjor gjenåpnet Radisson Blu Atlantic Hotel, etter over ett år med totalrenovering, til en verdi av 465 millioner kroner. Hotellet har fått en helt ny resepsjon, og alle de nydesignede hotellrommene, inkludert en spektakulær duplex-suite i øverste etasje; de 15 møterommene, med en totalkapasitet på mer enn 2000 gjester; og fellesområdene er nyoppusset etter alle kunstens regler. Den nye lobbyen er blitt et kunstverk i seg selv, og huser ofte utstillinger, festlige begivenheter og spennende kulturarrangementer.

Tidligere i år åpnet også den helt nye restauranten FireLake, som har mottatt strålende kritikker for mat og service. Nå er hotellet nominert til den gjeve Cityprisen Rogaland 2018.

– Det er fantastisk å se mottagelsen hotellet har fått av alle gjester, innbyggere og medarbeidere. Byens storstue er gjenåpnet, og det er en glede å se at hotellet igjen byr på de beste mat-, kultur- og hotellopplevelsene man kan tenke seg, sier Jens Brandin, General Manager ved Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger.

«Stavangers mest ikoniske hotell har igjen åpnet dørene, etter å ha vært gjennom en totalrenovering og ombygging. Hotellet fra 1952 er omdannet til et energieffektivt bygg, som igjen har fått den høye standarden det fortjener. Resepsjonsområdet er bygget om, med forbedret intern logistikk og tilgang for konferanser, arrangement og et nytt restaurant-konsept mot gateplan, som er åpent for byens innbyggere», skriver juryen om det nominerte prosjektet.

Målsettinger for renoveringen har vært:

Å verne om den historiske verdien, om alle minner og opplevelser som knytter en stor del av Stavangers befolkning til Radisson Blu Atlantic Hotel.

Å skape et moderne hotell, med de fasiliteter og med den standard som forventes av et moderne hotell, men som, med sin subtile eleganse og bruk av varige materialer, stadig føles velkjent.

Å gi hotellet en ny drakt, slik at hotellet for de kommende generasjoner igjen blir rammen rundt merkedager og høytideligheter.

De tre nominerte til Cityprisen Rogaland 2018 er Sola Airport Arena, BGE Contemporary Art Gallery og Radisson Blu Atlantic Hotel.

KLP/Radisson Hotel Group står bak prosjektet Radisson Blu Atlantic Hotel. LINK arkitektur er arkitekten, mens Backe er entreprenøren. Det opprinnelige Radisson Blu Atlantic Hotel sto ferdig 15. mai 1952. I 1968 ble fire nye etasjer bygget på, og i 1980 ble den nye St. Olavs fløy ferdigstilt.

Vinneren av Cityprisen Rogaland 2018 blir offentliggjort den 15. november, på Citykonferansen i Stavanger – på nettopp Radisson Blu Atlantic Hotel.

Foto: Jens Brandin, General Manager ved Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger. Foto fra Radisson Hotel Group.

Posted in Ukategorisert