Bringer New York-Thanksgiving til Trondheim

Marcus Samuelsson, som vant Top Chef Masters og James Beard Award, tar med seg Thanksgiving fra Manhattan til Trondheim. Fra 18. til 25. november arrangeres nemlig Thanksgiving for aller første gang i den nyåpnede restauranten Kitchen & Table på Clarion Hotel & Congress Trondheim, og Samuelsson kommer for å sette startskuddet for feiringen.

Med røtter i det multikulturelle kjøkkenet på Manhattan, har feiringen av den amerikanske høytiden blitt et av årets høydepunkter for Kitchen & Table-restaurantene. I år feires den ekstra stort på Clarion Hotel & Congress Trondheim, når mannen bak de velrennomerte restaurantene, mesterkokken Marcus Samuelsson, kommer til byen for å sette startskuddet for Trondheims unike Kitchen and Table, som åpnet i september, heter det i en pressemelding fra Clarion Hotel.

– Det er fantastisk å få bidra til å sette Kitchen & Table på kartet i Trondheim. Konseptet fungerer perfekt for både tilreisende hotellgjester og lokale matentusiaster. Det er særlig kombinasjonen av lokale råvarer og internasjonale smaker som har vært vellykket der Kitchen & Table allerede har åpnet. At K&T Trondheim i tillegg har en helt unik beliggenhet, gjør at vi er ekstra glade for å ønske våre gjester velkommen. Så langt er tilbakemeldingene i Trondheim overveldende positive, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier konstituert direktør Laila Neverdahl.

Mannen bak, den internasjonalt kjente og prisvinnende kokken Marcus Samuelsson, har gjennom en årrekke imponert verden med sin eksepsjonelle evne til å blande kulinariske opplevelser fra ulike kulturer. Han ble født i Etiopia, vokste opp i Göteborg, og bor nå i Harlem, NYC, og har restauranter på Manhattan, i London, på Bermuda, i Stockholm og Norge – blant annet med den nå nyåpnede Kitchen and Table i Trondheim, og to påfølgende nyåpninger i Oslo neste år.

– Jeg ser veldig frem til å ta med en av mine favoritthøytider til Trondheim. Thanksgiving kretser rundt maten og familien, to ting som ligger meg nærmest hjertet, sier Marcus Samuelsson.

Kitchen & Table Trondheim er restaurantkjedens nyeste tilskudd, og bidrar til å sette Trondheim på det kulinariske verdenskartet. I tillegg til at man er sikret smakseksplosjoner og fantastiske retter gjennom hele året, vil man gjennom Thanksgiving-uken få en unik mulighet til å feire takknemligheten, og nyte en herlig treretters ekte, amerikansk thanksgiving-middag med temaet Trondheim meets Manhattan. Det vil tradisjonen tro bli servert saftig og smakfull kalkun, søtpoteter og Marcus’ egen gresskarsuppe, som kan nytes med byens beste utsikt, på toppen av Clarion Hotel & Congress Trondheim, Manhattan-style.

Foto: Marcus Samuelsson. Foto fra Clarion Hotel.