Dobbel feiring og sesongåpning i Hafjell 1. desember

Lørdag 1. desember blir en stor dag i Hafjell. Sesongstart, 30-års jubileum og ikke minst åpning av den nye og spektakulære heisen, Hafjell 360, er anledningen. Det blir feiring med masse aktiviteter på Mosetertoppen fra klokken 12 til 15 på lørdag.

I desember 2017 ble nyheten om Hafjell 360 lansert. På lørdag åpner den. Hafjell 360 er en seksseters stolheis, med vindskjerm og varme i setene. Dette blir den nye toppstasjonen i Hafjell, og går fra Mosetertoppen til Hafjelltoppen (1059 moh). Med denne utvidelsen får Hafjell 5 km med nye familievennlige løyper. Fra det nye toppunktet har du tilgang til alle nedfartene i Hafjell, skriver Alpinco i en pressemelding.

– Utbyggingen har en prislapp på 80 millioner kroner. Sammen med den nye heisen og familievennlige løyper fra Hafjelltoppen, er også barneområdet KIDS Mosetertoppen flyttet og forbedret. Utbyggingen inngår i en større plan for utvikling av Hafjells familieprofil, som er viktig for satsingen mot det skandinaviske og europeiske markedet framover, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Bursdags- og åpningsfest på Mosetertoppen

– I Desember 1988 åpnet Hafjell. I 30 år har Hafjell utviklet seg til å bli et av Norges største alpinanlegg. Vi er stolte av å kunne gi våre gjester en ny og varm bursdagsgave, med Hafjell 360. Heisen vil gi skigjestene en høyfjellsopplevelse og 360° utsikt over dalen og høyfjellet. Dette er den beste gaven vi kan gi til alle trofaste og nye Hafjellgjester i jubileumsåret, sier Stensrud.

Dagen starter med sesongåpning kl. 09.30, heisene går frem til 15.30. Det vil bli aktiviteter og underholdning mellom kl. 11.30 og 15.00 på Mosetertoppen. Snorklipping og offisiell åpning av Hafjell 360 blir kl. 12.00.

På Mosetertoppen rigges det opp en scene med et pop-up radiostudio. Her blir det «live» bursdagsradio, med intervjuer og gode historier fra Hafjell Alpinsenter. Bursdagsradioen starter kl. 13.00, med Ove Thorsrud som programleder. Det blir servering av mat og drikke, kåring av beste retro-antrekk, snøballkonkurranse, og du kan ta din egen selfie i selfski-veggen. Barna vil få utdelt egne bursdagsvester, som minne fra feiringen. Bursdagsfesten avsluttes med afterski for de voksne, med liveband på Skavlen fra 15.00 til 18.00.

Bursdagsfesten avsluttes for barnefamiliene kl. 15.30, med julegran-tenning på Skitorget. Her blir det innslag fra Øyer sangkor. Når granen er tent, serveres det gratis julegrøt og saft til de yngste barna inne på KOS restaurant.

Gratis gondol på åpningsdagen

Arrangørene ønsker at flest mulig skal få oppleve den nye heisen og sesongåpningen. Derfor får alle skigjester muligheten til å stå på ski hele dagen for kr. 150,-. Dette gjelder alle åpne heiser, inkludert Hafjell 360.

Gjester som bare vil være med på feiringen, uten ski på bena, får gratis gondol tur/retur Skitorget – Mosetertoppen på åpningsdagen.

Foto: Hafjell 360, sett mot nord. Foto fra Alpinco.