Avinor Oslo lufthavn kåret til årets flyplass

Oslo lufthavn ble tirsdag denne uken tildelt prisen for årets flyplass i CAPAs Aviation Awards for Excellence i Berlin.

CAPAs Aviation Awards for Excellence deles ut til flyselskaper og lufthavner som ikke bare kan vise til suksess og god drift, men som også har vist seg som bransjeledere når det gjelder å tilpasse seg nye og fremtidsrettede løsninger innen miljø og bærekraft, forteller lufthavnen i en pressemelding.

Oslo lufthavn ble tildelt prisen som årets lufthavn i kategorien for flyplasser over ti millioner passasjerer årlig. Prisen deles ut til den flyplassen som har etablert seg som en strategisk leder, og som har gjort mest for å fremme og utvikle innovative løsninger i luftfartsbransjen.

Oslo lufthavn ble tildelt prisen for åpningen av den nye terminalen i 2017, samt innovasjonsarbeidet med miljø- og bærekraft.

– Dette er en fin anerkjennelse til oss og alle som jobber på lufthavnen. Vi jobber hver dag for å bli oppfattet som en lufthavn i europeisk toppklasse, og dette viser at vi er godt stykke på vei, sier Øyvind Hasaas, lufthavndirektør på Oslo lufthavn.

Høster anerkjennelse for elfly-satsning

I juryens begrunnelse trekker CAPA frem planleggingen og idriftsettelsen av den nye terminalen, arbeidet med ruteutvikling, nye utvidelser og miljøarbeidet, deriblant elektriske fly.

– Oslo lufthavn har vært et foregangseksempel for den europeiske luftfartsbransjen i en årrekke. Åpningen av den nye terminalen, samt deres innovative miljøarbeid, er med på å styrke Norges hovedflyplass som en strategisk leder i både Europa og verden for øvrig, sier Peter Harbison, Executive Chairman i CAPA.?

Prisdryss til Oslo lufthavn

Prisen føyer seg inn i rekken av utmerkelser Oslo lufthavn har vunnet det siste året for den nye terminalen:

Prosjekt Norges pris for «årets prosjekt» ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for T2-prosjektet.

Norsk Bergindustris natursteinspris ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for gulvet i det nye terminalbygget på Oslo lufthavn.

Prisen for Best Airport Terminal Design ble tildelt nye Avinor Oslo lufthavn i forbindelse kongressen Future Travel Experience Global i USA.

Prisen Best International Project, av Storbritannias ledende fagmagasin for byggebransjen ved årets Building Awards i London.

DOGA-merket for design og arkitektur ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for opplæringsprogrammet «læringsreisen», som ble gjennomført på Oslo lufthavn for 22.000 ansatte i 2016/2017.

HSMAI-prisen «årets interne event» ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for arrangementet T2-opplevelsen (se saken nederst).

Avinor Oslo lufthavn fikk bronse i den internasjonale kåringen Best Event Awards 2017, i kategorien Education, for arrangementet T2-opplevelsen.

Avinor Oslo lufthavn var nominert i den internasjonale kåringen Les Trophées de l’Evénement, i kategorien Exceptional Event, for arrangementet T2-opplevelsen og T2 Tjenestetest.

Avinor Oslo lufthavn var nominert i den internasjonale kåringen SABRE Awards, i kategorien Employee Communications, for kommunikasjon- og opplæringskonseptet knyttet til idriftsettelsen av T2.

Avinor Oslo lufthavn ble tildelt den prestisjefylte prisen «Årets nykommer» under den norske reiselivsbransjens årlige prisutdeling, Grand Travel Award i januar i år.

Under den prestisjetunge internasjonale arkitektkonkurransen WAN Awards i London i mars, ble Avinor Oslo lufthavn kåret til «Årets bærekraftige bygg».

I oktober vant teamet bak T2-utvidelsen buildingSMART International Awards 2018.

Eventbransjens beste kåret i Oslo

Foto: Avinor Oslo lufthavn pir nord i vinterlig morgengry. Foto fra Avinor.