Vellykket rehab for plastmisbruk

Comfort Hotel sjekket tidligere i år inn på rehab for plastmisbruket sitt, hvor målet var å være fri for all unødvendig bruk av plast i 2020. Evalueringen av oppholdet så langt viser at rehaben har hatt stor effekt på mengden av plast som brukes på hotellene.

– I mai 2018 besluttet vi at vi skulle legge inn hele Comfort Hotel-kjeden på plastrehab. Det er ingen som ikke har fått med seg at plast er en av de største miljøtruslene på jorden, og derfor er alle ansvarlige for å bidra med noe. Som hotell kan vi faktisk bidra med ganske mye, og det har vi gjort med full kraft, sier Anna Spjuth, Senior Vice President i Comfort Hotel, i en pressemelding.

Det første steget av rehaben var å ta bort all unødvendig engangsplast, og direktivet var å fjerne blant annet engangsglass på rommene, plast-tannbørster, engangsforpakninger med såper og lignende – samt sugerør. Tallene viser at hotellenes bestilling av plastartikler er gått drastisk ned i 2018, sammenlignet med 2017. Forbruket av plastlokk til kaffekopper er syv ganger mindre i år enn det var i fjor, og for 2019 er målet at alle lokk skal være av et miljøvennlig og vekstbasert materiale, og snart finnes det bambus-tannbørster på alle kjedens hoteller.

– Vi fortsetter kampen, og sjekker ikke ut av rehab helt ennå. Innkjøpsavdelingen vår samarbeider tett med leverandørene, for å finne miljøvennlige alternativer til alt. I vår Deli er målet å kun bruke 100 prosent nedbrytbare forpakninger. Vi sørger for gjenvinningsstasjoner på hvert hotell, i hver etasje. Og jeg kommer ikke til å gi meg før vi bruker miljøvennlige søppelposer. Alle i Comfort Hotel vet hvor viktig dette initiativet er, og det er ingen tvil om at beslutningen respekteres, hylles og etterleves i hele organisasjonen. Akkurat som jeg sa i våres, er ambisjonen å være fri for all unødvendig bruk av plast i 2020, sier Spjuth.

Resultatet av rehaben så langt:

Engangs-plastglass: så langt i 2018 er det kun brukt 40 prosent, sammenlignet med 2017.

Engangs-eggeglass i plast: så langt i 2018 er det kun brukt ¼, sammenlignet med 2017.

Plastlokk til takeaway-kaffekopper: så langt i 2018 er det kun brukt 14 prosent av det hotellkjeden brukte i 2017.

Plast-tannbørster: alle plast-tannbørster på hotellene byttes ut med tannbørster av bambus.

Foto: Plastflaske. Fotograf: Steve Johnson på Pexels.com