Ukens navn: Jørgen Holte

Jørgen Holte
Cluster Director of Sales
Radisson Hotel Group, Sales Organisation

Årets Unge Leder i Reisebransjen 2018 er Jørgen Holte i Radisson Hotel Group, og har hatt en bratt karrierekurve. Han omtales som en løsningsorientert leder med gode forhandlingsevner, som greier å motivere sitt team for å oppnå fremragende resultater. Samtidig gis det rom for at medarbeiderne skal få mulighet til å utvikle seg. Han følger opp alle medlemmer av teamet med månedlige, individuelle samtaler.

2018 startet med ny, krevende jobb, som han viste at han mestret fullt ut, ved å overgå alle forventninger. Jørgen har ansvar for innsalg på fire Oslo-hoteller, deriblant to av byens største. Alle fire gikk betydelig over sine budsjetter i 2018. Han omtales som et eksepsjonelt ledertalent, som vil fortsette å utvikle seg i årene som kommer.

Selv beskriver han seg som en enkel kar fra Groruddalen i Oslo, på 30 år. Samboer, utdannet ved Handelshøyskolen BI, innenfor personlig salg og salgsledelse, som i dag jobber som Cluster Director of Sales i Radisson Hotel Group i Oslo sentrum.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Min arbeidshverdag består av å drive innsalg til våre hoteller i Oslo sentrum, fra alle segmenter innenfor næringslivet. Det gjør jeg med et fantastisk team på fem personer, som rapporterer til meg, men også i samarbeid med et velfungerende salgscluster, med forskjellige team i landet, med marketing og med ledergruppene ved hotellene. Dermed går det mye tid til kontakt med mennesker som både er kunder, gjester og kolleger.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det beste ved min jobb er at jeg har en variert og krevende hverdag, hvor jeg får jobbe med det beste jeg vet: mennesker! I tillegg får jeg jobbe med fantastiske hoteller, på et marked som er i spennende utvikling på konkurransefronten, med gode bransjekolleger. Jeg kjeder meg aldri!

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har flere, men den viktigste er min far og alt han har fått til, siden han flyttet fra skibygda Dalsbygda og til Oslo. Ellers har jeg mange erfarne og flinke ledere og kolleger i selskapet, men det blir for mange å trekke frem.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi har svart belte i bursdagsfeiringer! Alle vet hva som skjer på kjøkkenet klokken 14.00 når du har bursdag på Skøyen.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Siden mai 2015, da jeg begynte på Radisson Blu Plaza. Husker fortsatt den første HSMAI-prisutdelingen i Sonja Henie-salen.

Q: Hva synes du er det beste ved HSMAI?

A: At det gir oss som bransje en arena hvor vi kan møtes og feire hverandre – uansett selskap og stilling.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke kommer på noen i farten. Dere gjør allerede en strålende jobb! Jeg lover å si ifra om jeg kommer på noe.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg for meg er en helg hvor jeg og samboern min, Silje, reiser opp til hytta i Dalsbygda med venner. Aller helst om vinteren, i glimrende vær og med preparerte skispor så langt øyet kan se.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg ville lagt vekt på at det skapes og utvikles et system og en kultur hvor det er lov å prøve og feile mye mer. Likt det man ser hos våre svenske naboer, hvor det skapes nyvinninger jevnt og trutt. Det er for mange gode ressurser, ideer og mennesker i dette landet til at man skal gjøre det vanskelig å skape noe til alles glede.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: De vil nok beskrive meg som ambisiøs, og en som ikke gir seg. Utålmodig, snill og morsom fra tid til annen.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Neste tur går trolig til Steinkjer, for å besøke svigerforeldre, men forsøker å få til en tur til Dublin, for å besøke en kompis som jobber i Google der borte.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg er i utgangspunktet glad i å trene, og nyttårsforsettene sier at det må jeg komme igang med i dag. Ellers er jeg Manchester United-fan til beinet, og ser mye fotball, men også mye sport generelt. I tillegg er jeg altfor sosial, og vil helst tilbringe tid med venner, uansett hvor det måtte være, og har store problemer med å si nei.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Hvis Silje kan betraktes som en ting, så blir det jo henne. Stjerne i boka på meg, med det svaret der!

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Bare hyggelig! Ikke annet enn at 2019 blir et spennende år, og kunne ikke fått en bedre start. Mange spør om hva vi syns om økt konkurranse rundt omkring, og svaret på det er at vi ønsker den velkommen. Det er bra for landet, vi bli bedre, og vi kan ønske flere gjester velkommen til verdens beste destinasjon. Vi sees snart igjen, HSMAI!

Foto: Jørgen Holte fra Radisson Hotel Group ble kåret til Årets Unge Leder i Reisebransjen 2018. Fotograf: Camilla Bergan.