Nordnorske bedrifter klare for Grüne Woche

Nordland, Troms og Finnmark skal representere Nord-Norge på verdens største mat og landbruksmesse, Internationale Grüne Woche i Berlin. Sammen skal de profilere nordnorske mat- og reiselivsbedrifter for et internasjonalt publikum, og vise frem landsdelen som matregion.

Til sammen 27 bedrifter fra regionen reiser de neste ukene til Grüne Woche i Berlin. Her skal de i de ti dagene messen varer, vise frem landsdelens matmangfold, og de mange fantastiske reisemålene i nord. Arrangementet gir også deltagerne en unik arena for nettverksbygging, både med kolleger fra regionen og resten av landet, så vel som andre land, heter det i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

– Lokalmatprodusentene tilbyr mat fra både fra hav, land, sjø, vidde og fjell, til tyskerne som besøker standen. Vi byr på en spennende kulinarisk reise, med spesialiteter fra midnattsolens og nordlysets rike. Vi er utrolig stolte over bedriftene som denne gangen skal representere Nord-Norge, og gleder oss til å komme i gang, sier Hanne-Sofie Trager, prosjektleder for deltagelsen.

Skal gi tyskere smaken på Nord-Norge

Kokker og lærlinger fra regionen skal trylle frem spennende smaksprøver, som skal vise essensen av det Nord-Norge har å by på av smak og mat. Kjøkkenet ledes av Siv-Hilde Lillehaug fra restaurant Lofotmat, og Nils Arthur Gjeitanger fra restaurant BARK.

– Nord-Norge har et stort potensial til å vokse som kulinarisk destinasjon. Nordnorsk Reiseliv og utvalgte reiselivsbedrifter som har natur og kultur i sin portefølje, er med på messen, for å bygge bro mellom mat og reiseliv. De skal også synliggjøre og informere om hvilke muligheter som finnes i landsdelen, sier Trager.

Som en del av forberedelsene til å få «foodies» i Tyskland interessert i hva Nord-Norge har å by på, er det i forkant av messen blitt arrangert en tur for tysk matpresse.

Bedriftene som representerer Nord-Norge i Berlin:

Deltagere fra Nordland: Røstlam, Kaffebrenneriet Forvik, Nordtun gård, Myken destilleri, Lofoten Farmtrail, Utværet Lånan, Inga Sámi Siida, Kroglia Kulturgård, Restaurant Lofotmat, og Matkollektivet Vikgården/Arktisk mat/Mosjøen Videregående Skole.

Deltagere fra Troms: Lyngen reker, Toves Tradisjonsmat, Dalheim gård, Refsnes matglede, Arktisk kje, Hrogn, og Vollan Gjestestue.

Deltagere fra Finnmark: Kranes kjøkken, Skodi Rein, Juga Mikrobryggeri, Inger og Monikas Gårdsmat, Molta, Visit Varanger, Biotope, Scandic Kirkenes, og Scandic Vadsø.

Deltagere fra Svalbard: Basecamp Explorer, og Smak Svalbard-festivalen.

Nord-Norges deltagelse på Internationale Grüne Woche 2019 er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Nordnorsk Reiseliv og Fylkesmennene i de nordligste fylkene. Det er Fylkesmannen i Nordland som har prosjektledelsen for delegasjonen.

Foto: Noen av matprodusentene som skal representere Nord-Norge under Internationale Grüne Woche 2019. Fotograf: Hanne Sofie Trager.