Avis og Continental utvider samarbeidet

Related Post

Avis Budget Group styrker sin beslutning om en bilflåte hvor alle biler er tilkoblede. Introduserer sikker og sømløs tilgang til kjøretøy i Europa, og utvider det eksisterende tilbudet i USA.

Avis Budget Group og Continental utvider samarbeidet. Som en del av et tettere samarbeid, skal Avis Budget Group øke andelen tilkoblede biler i bilflåten i Europa og USA, ved å utstyre 50.000 kjøretøy med Continentals Key as a Service-teknologi (KaaS). Rundt halvparten av kjøretøyene vil være tilgjengelige i Europa, skriver konsernet i en pressemelding.

Continentals forbedrede KaaS-teknologi muliggjør toveiskommunikasjon mellom et kjøretøy og Avis Budget Groups skybaserte system og Avis’ mobilapp, og på den måten «tilkobler» bilen. Tilkoblede kjøretøy gjør det mulig for Avis’ kunder å håndtere hele leieprosessen selv, gjennom selskapets mobilapp. I tillegg fjerner Continentals løsning behovet for fysiske nøkler til bilen, ettersom bilen nå kan låses opp og startes fra Avis-appen. Frem til nå har det kun vært mulig å låse opp bilen og tenningen med KaaS-løsningen, som kun har vært tilgjengelig i Avis Budget Groups «mobilitetslab» i Kansas City, USA, som tester ut tilkoblede biler og løsninger.

– Kombinasjonen av Continentals teknologi, med de nye selvbetjenende løsningene i Avis’ europeiske mobilapp, er nok et eksempel på hvordan vi fornyer utleie, ved å gjøre kundens opplevelse praktisk, transparent, personlig og sømløs. Vi er glad for å kunne bygge videre på vår suksessfulle Key as a Service-pilot i USA, og tilby mobilitetsløsninger til kundene våre på det europeiske markedet, når og hvor de trenger det. Nå er vi et steg nærmere målet vårt om at hele flåten skal være tilkoblet ved utgangen av 2020, forklarer Mark Servodido, President i Avis Budget Group International.

– Avis Budget Group demonstrerer kraften i tingenes Internett, ved å koble biler til en sky-løsning og forbrukerapper, sier Helmut Matschi, styremedlem i Continental, og fortsetter:

– Vår KaaS-løsning demonstrerer Continentals evne til å fornye et produkt for en dele-løsning på mobilitet, som er nøkkelfri, tilkoblet og trygg. Vi er glade for å gjøre det mulig for Avis å bruke teknologien på nye måter, så kundene deres kan få en magisk opplevelse.

Continentals ettermarked KaaS-teknologi er skalerbar, for alt fra bilprodusenter til bilmodeller og regioner. Teknologien krever ingen kretsendringer eller endringer i bilens konstruksjon for å tas i bruk, og kan derfor raskt implementeres.

Foto: Avis Budget Group og Continental samarbeider om tilkoblede biler. Foto fra Avis.

Posted in Ukategorisert