Ukens navn: Zohra Palani

Zohra Palani
Direktør
Thon Hotel Ullevaal Stadion

Zohra Palani ble i forrige uke kåret til Årets Unge Hotelier 2018. Hun har gått gradene i hotellbransjen. Gjestetilfredshet er et nøkkelord i alt hun foretar seg, det har gitt uttelling i fornøyde gjester, som kommer tilbake. Det jobbes også målbevisst for å skape glede, stolthet og trivsel blant medarbeiderne. Tilsammen fører dette også til gode økonomiske resultater.

Den unge hotelldirektøren beskrives som en ansvarsbevisst, uredd og engasjert leder, som jobber målrettet og effektivt, og som ikke gir opp, selv om alt ikke lykkes i første omgang.

Etter ett år i sin nye jobb som hotelldirektør, har hun greid å forbedre både omsetning og driftsresultat. Selv om hun allerede har oppnådd mye, er ambisjonene fortsatt store, og hun vil fortsette å jobbe målbevisst for å oppfylle disse.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Ingen dager er like, og det elsker jeg. I hovedtrekk består den av å være oppdatert og tilgjengelig for både gjester og ansatte.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Nettopp det at det er allsidighet og spenning i hverdagen, med ulike mennesker og ikke minst samarbeidspartnere, som Meet og Fursetgruppen, som gir større mulighet til utvikling, både faglig og personlig.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Det er flere. Privat har det alltid vært min mor og far, som har vært flotte rollefigurer for meg. De har lært meg mye om å stå på og aldri gi opp. I jobbsammenheng har jeg alltid sett opp til Lars Petter Mathisen, som har lært meg så mye, og har vært en mentor for meg i min karriere.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi er veldig flinke til å feire oss selv og gode resultater vi sammen skaper. Det å skape glede og ha takhøyde, er del av arbeidskulturen på kontoret.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Jeg har vært medlem i cirka fem år.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Det beste er at det er stor mulighet for å bygge nettverk som bidrar til personlig og faglig utvikling.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Ikke noe jeg kommer på i farta. Jeg syns det som blir gjort per dags dato er mer enn tilstrekkelig.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg er en jeg tilbringer med familie og venner, med god mat og god vin.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Det er mye jeg ville gjort, men det første jeg kunne tenkt meg å gjøre, ville vært å pålegge den norske befolkningen til ikke å kjøpe julegaver i kun ett år, men heller gi summen de ville kjøpt gaver for til veldedighet. Det ville i 2018 resultert i at cirka 53 milliarder kroner kunne blitt brukt i kampen mot fattigdom.

Dette sier jeg i hovedsak for å fremme verdier jeg vektlegger, med full forståelse for at det ville skapt konsekvenser og vanskeligheter om det ble prøvd i nær fremtid. Dog er ideen at det å gi så «lite» i én enkelt høytid, ville endret så mye for så mange i nød.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Lidenskapelig, medmenneskelig, ydmyk, og uhøytidelig. Jeg kan også legge til at jeg flere ganger er blitt sammenlignet med et lemen, da jeg er relativt liten og en smule hissig.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Neste tur går til Sørlandet og Dyreparken. Jeg skal i nærmeste fremtid også unne meg selv en tur med venninner til The Well. Jeg skal prøve å legge det til en tirsdag, da jeg gjerne vil beholde klærne på.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg vil ikke påstå at jeg har noen ordentlige hobbyer, men jeg er veldig glad i å reise og oppleve andre kulturer.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Jeg hadde tatt med meg flintstein, fordi ild er noe jeg ser på som essensielt for å overleve.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg vil benytte anledningen til å takke så mye for prisen jeg ble tildelt, som Årets Unge Hotelier under HSMAI Awards. Hjertelig takk til juryen. Takk til Morten Thorvaldsen, for alle muligheter og utfordringer. Takk til Marianne Fleischer, for tilliten.

Takk til Lars Petter Mathisen, for alle årene og for mulighetene han har gitt meg til å utvikle meg.

Sist men ikke minst: tusen takk til teamet mitt på Thon Hotel Ullevaal Stadion, som står på og gjør en forskjell, i både medgang og motgang.

Foto: Zohra Palani ble kåret til Årets Unge Hotelier 2018 på HSMAI Awards i Oslo 8. januar 2019. Fotograf: Camilla Bergan.