Ingunn Weekly: En hilsen fra Cornell

Jeg dro til USA på onsdag, og befinner meg nå på Cornell University utenfor New York, sammen med blant annet Jarle Moen, som er her for å delta i universitetets General Manager-program (GMP), som resultat av at HSMAI og våre samarbeidpartneres jury kåret ham til Årets Hotelier i Norge i fjor.

Sammen med oss er nok et HSMAI-medlem, Festningshotellenes administrerende direktør Tony Eide, som også deltar i det samme programmet (i bildet under).

Professor Kate Walsh, rektor ved School of Hotel Administration Cornell, Peter Rogoff, Director, Open Enrollment Programs ved School of Hotel Administration, Cornell SC Johnson College of Business, Ingunn Hofseth, administrerende direktør i HSMAI Region Europe, Tony Eide, Administrerende direktør for Festningshotellene, og Jarle Moen, direktør på The Thief.
Professor Kate Walsh, rektor ved School of Hotel Administration Cornell, Peter Rogoff, Director, Open Enrollment Programs ved School of Hotel Administration, Cornell SC Johnson College of Business, Ingunn Hofseth, administrerende direktør i HSMAI Region Europe, Tony Eide, Administrerende direktør for Festningshotellene, og Jarle Moen, direktør på The Thief.

HSMAI i Norge innledet sitt samarbeid med Cornell University alt i 2003, i forbindelse med kåringen av Årets Unge Hotelier og Årets Unge leder, og hvert år har vi sendt opptil to personer til Cornell. Det er et samarbeid som ble til på initiativ fra HSMAIs tidligere styremedlem og stadige støttespiller, Leif Evensen, som også har vært president for CHS (Cornell Hotel Society) på verdensbasis. Fra 2010 ble kåringen av Årets Hotelier lansert for de mer etablerte hotelldirektørene. Det ble startet av Cornell Hotel Society, men nå er det HSMAI som arrangerer også denne, i samarbeid med CHS.

Dette er en svært viktig investering for næringen, og det er bransjen som hjelper oss å finansiere initiativet, inklusive reisen og opphold. I den forbindelse vil vi gjerne rette en varm takk til magasinet Hotel, Restaurant og Reiseliv (HRR) og HSMAI-medlemmene Nordic Choice Hotels, Thon Hotels, Scandic Hotels, Radisson Hotels og AS Pals, som er gull partnere. Best Western har også vært med som en mindre samarbeidspartner i hele denne perioden.

På Cornell vil vi diskutere hvordan samarbeidet skal videreføres i Europa, herunder Cornells faglige bidrag under HSMAI Region Europe Summer Camp i Amsterdam i august. Se her.

Neste uke skal jeg jobbe i New York, og delta på flere interne planleggingsmøter samt delta på HSMAIs mange store aktiviteter i byen. Gleder meg til å jobbe med Bob Gilbert og resten av teamet hans igjen.

Med ønske om en god helg!

Med vennlig hilsen
Ingunn Hofseth
President & CEO
HSMAI Region Europe

Toppfoto: Professor Kate Walsh, rektor ved School of Hotel Administration Cornell, Ingunn Hofseth, administrerende direktør i HSMAI Region Europe, og Jarle Moen, Thief executive officer på The Thief.