Ny, brukervennlig parkeringsordning på OSL

1. mars kommer en ny og brukervennlig parkeringsordning på Avinor Oslo lufthavn, med Automatisk skiltgjenkjenning innføres på alle parkeringsområdene.

Med bakgrunn i ny parkeringsforskrift fra 2017, som beskriver konkrete krav til all betalt parkering, har Avinor besluttet å modernisere parkeringsarealene med fremtidens parkeringsteknologi, kjent som automatisk skiltgjenkjenning.

Ved 33 lufthavner er dette allerede innført, og ved Oslo lufthavn vil den nye ordningen gjelde fra 1. mars, skriver Avinor i en pressemelding.

Sømløs og kundevennlig parkering

Den reisende kan kjøre inn på parkeringsområdet uten å trekke billett eller stoppe foran en bom.

– Det blir med denne løsningen enda enklere å parkere på Oslo lufthavn, da det nye systemet automatisk registrerer alle biler som kjører inn og ut på parkeringsplassene. Vi har prøvd ut løsningen på et område foran terminalen i en periode allerede, samt ved 33 andre Avinor-lufthavner, sier kommersiell direktør på Oslo lufthavn, Per Rune Lunderby.

Slik betaler man:

Automatisk betaling: Opprett profil på autopay.io og bli lojalitetskunde. Parkeringen belastes automatisk brukerens kredittkort ved utkjøring.

Betal ved avreise: Tast inn bilens reg.nr på automat, og betal for parkering.

Betal på etterskudd: Gå inn på autopay.io og betal innen 48 timer. Her vil kunden ikke bli belastet med fakturagebyr.

Faktura: Hvis den reisende ikke har benyttet et av de ovennevnte betalingsalternativene, vil bilens eier automatisk få oversendt faktura for den tiden man har parkert + fakturagebyr.

Foto: Parkeringen på Avinor Oslo lufthavn. Foto fra Avinor.