Én av fire på vinterferie

Related Post

– Tid med familie og venner er formålet med vinterferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Astrid Bergmål, leder Virke Reiseliv, i forbindelse med offentliggjøringen av en undersøkelse som viser av nesten én av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i år.

Totalt er det 24 prosent av oss som skal ta vinterferie. Av disse reiser 41 prosent til utlandet, mens 33 prosent velger å tilbringe ferien på hytte i Norge, skriver Virke Reiseliv i en pressemelding.

Ferie i utlandet er aller mest populært blant Oslo-folk og blant dem over 60 år. De over 60 skiller seg ut fra resten av befolkningen, ved at hele 52 prosent velger å dra til utlandet på vinterferie.

– Vi ser at mange bruker pakkereise-arrangørene for å få sol og varme i vinterferien. Spania er utenlandsfavoritten, og det landet flest reiser til nå i vinterkulden, sier Bergmål.

Nesten halvparten av alle som skal til utlandet, velger Spania, som øker fra 45 prosent i 2018 til 48 prosent i 2019. Ser vi på dem som skal til privat hytte i Norge, er folk fra Østlandet og Sørlandet best representert. Åtte prosent planlegger å dra på hotell eller å leie hytte.

20 prosent av dem som oppgir å ta vinterferie, sier de skal tilbringe den hjemme.

– Mange velger å være turist i egen by, og tar i bruk kultur- og opplevelses-tilbudene som finnes der, fortsetter Bergmål.

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interesser skårer også høyt på formål med denne ferien.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.

Foto: Astrid Bergmål, leder for Virke Reiseliv. Foto fra Virke Reiseliv.

Posted in Ukategorisert