Widerøe fyller 85 med overraskelse til 85 passasjerer

– For å feire at Norges eldste flyselskap har jubileum, har vi valgt å lage en liten overraskelse for noen heldige, utvalgte passasjerer i dag. Vi har fordelt 85 gavekort på 85 flyvninger i løpet av dagen. Gavekortene er gjemt i setelommen. 85 heldige passasjerer vil derfor kunne sikre seg et gavekort på en valgfri Widerøe-strekning før dagen er omme, sa en feststemt informasjonssjef Catharina Solli i forbindelse med selskapets 85-årsdag tirsdag denne uken.

Det blir ikke bursdag uten en real fest. Widerøe hadde derfor invitert Barnas Have barnehage fra Sandefjord, til å feire dagen i hangar på Torp. Det ble stolllek ombord i fly, bursdagssang, bursdagskake, ballonger og spennende overraskelser til de små.

Tirsdag 19. februar for 85 år siden møttes fem kamerater i en leilighet i Oslo, og sammen grunnla de Widerøes Flyveselskap. Fem pionerer og starten på et ekte luftfartseventyr. Det skal litt til å klare å henge med i utviklingen innen luftfart gjennom så mange år, og Widerøe har etter hvert blitt ekspert på omstilling og endring. Selskapet har vært en viktig del av infrastrukturen i Norge i mange generasjoner. Helt fra første flytur med Viggo Widerøe fra Ingierstrand, har Widerøe skrevet historie. Selskapet har gått fra sjøfly, til propellfly, til jetfly, og jobber nå med fremtidens el-fly, heter det i en pressemelding.

Denne uken feirer de 85 år i skyene over hele landet. Fra utgangspunktet på Ingierstrand på sommeren, og Bogstadvannet på vinteren, har Widerøe vokst seg til et stort konsern. Med 49 destinasjoner, fem tekniske baser, og bakketjenester på 41 lufthavner, er de stolte over å være Norges eldste flyselskap.

Foto: Widerøes Flyveselskap ble stiftet i Oslo 19. februar 1934. I år fyller selskapet 85 år. Foto fra Widerøe.