GMP-rapport fra Jarle Moen, Thief Executive Officer på THE THIEF

I januar i fjor kåret HSMAI, norsk hotell og reiselivsbransje, i samarbeid med HRR og Cornell Hotel Society Norway, meg til Årets Hotelier 2017. En fantastisk anerkjennelse fra bransjekolleger jeg setter stor pris på. Prisen ga meg mulighet til et studieopphold på Cornell University. Verdens fremste fagmiljø innen hotell og reiseliv. Der var jeg i januar i år.

Første møte med Cornell var iskaldt. 15 minusgrader og snøstorm. Inne i varmen satt vi imidlertid sammen med dyktige hotellfolk og diskutere det vi liker best. Hotell. Det er utrolig inspirerende å lære av andre. Lytte til deres erfaringer og kunnskap, og dele fra egen hverdag. Vi dykket ned i andres og egne strategier, markedsføringsarbeid, teambygging og beste praksis hotelldrift.

Spesielt morsomt var det å oppleve hvor godt kjent norsk hotell og reiseliv er i utlandet. På Cornell jobbet jeg sammen med hotellfolk fra hele kloden, og de var godt informert om hva som rører seg i Norden og Norge. Som hotelltyv var det ikke minst hyggelig å få gode tilbakemeldinger på THE THIEF, og den posisjonen hotellet har i det internasjonale markedet.

Et opphold på Cornell gir mye nyttig kunnskap, nye verktøy og inspirasjon. Kanskje aller viktigst gir det en mulighet til å bli kjent med andre som brenner like mye for faget som en selv. Du får nye venner, nytt nettverk og opplevelser å ta med deg videre i en hektisk jobbhverdag. Jeg vil takke alle som stemte på meg som Årets Hotelier, og jeg vil takke HSMAI, juryen og deres samarbeidspartnere for muligheten til å oppleve Cornell. Jeg anbefaler programmet på det varmeste!

Hilsen Jarle Moen