Amadeus og Berg-Hansen med hackaton for bærekraftige reiser

5. til 6. april arrangerer Amadeus hackaton sammen med Norges ledende reisebyrå, Berg-Hansen. I 24 intensive timer samles 100 deltakere i Oslo for å utforske nye løsninger på en av reiselivsbransjens største utfordringer: bærekraft.

Å være med på å sponse hackaton på ulike områder av reiselivsbransjen er en del av Amadeus’ omfattende satsing på innovasjon. Ved å samle innovatører, gründere, bransjeeksperter og investorer, kan man utforme nye løsninger, for både de reisende, miljøet og reiselivsbransjen, skriver Amadeus i en pressemelding.

– Innovasjon er ikke et énmanns-show, sier Torild Schøien, prosjektleder og ansvarlig for hackathon arrangementet fra Amadeus’ side.

– Nye ideer og løsninger blir skapt når personer med forskjellig bakgrunn og kompetanse møtes i et kreativt og stimulerende miljø. Reiselivsbransjens fremtid vil handle om digitalisering, innovasjon og bærekraft, noe som gjør dette initiativet ekstra relevant, fortsetter hun.

Bedrifter er under økende press for å forbedre bærekraftarbeid og rapportering. Samtidig er forbrukerne blitt mer bevisst på bærekraft, og tar hensyn til dette i kjøpsbeslutningen. Denne trenden gjelder også reiselivsbransjen. Derfor er det viktig at reiseselskapene gjør det som er nødvendig for å tilby de reisende nye tjenester som oppfyller behovene deres.

– Vi er veldig glad for å kunne arrangere denne hackatonen sammen med Berg-Hansen, sier Ulla Persson, konstituert General Manager i Amadeus Scandinavia, og fortsetter:

– Å samarbeide med et reisebyrå som vet hvilke krav kundene stiller, og hva som skal til for å oppfylle disse kravene, gir de beste forutsetningene for at hackatonen resulterer i innovasjoner som kan bli til virkelighet, og ikke bare bli værende på idéstadiet.

Hackatonen Let’s Make Travel Sustainable går av stabelen 5.–6. april hos Berg-Hansen i Oslo.