Scandic Vestfjord Lofoten åpnet dørene

Scandic styrker sin tilstedeværelse i Nord-Norge ytterligere, og torsdag åpnet Scandic Vestfjord Lofoten. Det er hotellkjedens tredje hotell i Lofoten alene.

1. oktober i fjor overtok Scandic driften av hotellet, etter avtale med gårdeier Eiendomsspar. Siden har det vært stengt for totalrenovering. Blant annet er alle de 63 rommene blitt pusset opp, og fellesarealer, som resepsjon, lobby og restaurant, har gjennomgått en total forvandling. Kjøkken og restaurant er også blitt fornyet.

Det var hotelldirektør Gunhild Elisabeth Laundal som fikk æren av å klippe den røde snoren og erklære hotellet for åpnet torsdag ettermiddag, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

– Jeg er utrolig stolt av alle mine medarbeidere, som har stått på sent og tidlig, slik at vi er blitt ferdig til planlagt åpning. Nå er endelig hotellet åpent for de første gjestene, og allerede neste helg begynner VM i skreifiske, smiler hotelldirektøren, som forventer fullt hus, men fortsatt har noen rom igjen å selge.

Scandic Vestfjord Lofoten har 63 helt nyoppussede rom, og sammen med søsterhotellet Scandic Svolvær tilbyr Scandic nå 209 rom i Svolvær, med cirka 500 senger. I tillegg har hotellene fem møterom, med en total kapasitet på 200 personer.

– Det gir oss kjærkommen ekstrakapasitet, og god fleksibilitet inn mot den travle sommersesongen, sier Laundal fornøyd.

Nord-Norge viktig for Scandic

– Interessen for Nord-Norge er større enn noen gang, så timingen for å åpne vårt tredje hotell i Lofoten kunne ikke vært bedre, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Nyoppussede Scandic Vestfjord Lofoten ligger på kaien i sentrum av Svolvær, kun 100 meter fra Hurtigruteterminalen. Fjell og hav er hotellets nærmeste naboer. Som Lofotens største by, besøkes Svolvær av rundt 200.000 turister årlig, og antallet øker.

Med blant annet direkteruter mellom Oslo og Svolvær, er Lofoten mer tilgjengelig enn noen gang. Scandic er allerede representert med Scandic Svolvær noen hundre meter lenger borte langs kaia, og Scandic Leknes Lofoten i Vest-Lofoten.

– Med Scandic Vestfjord Lofoten bekrefter vi nok en gang vår tilstedeværelse i Nord-Norge, som hotellkjeden med det største og beste tilbudet til reisende i landsdelen, sier Steen-Mevold.

Foto: Fra lobbyen på Scandic Vestfjord Lofoten. Foto fra Scandic Hotels.