Trondheim skal ønske verdens reiselivsbransje velkommen

I mars neste år skal Trondheim ønske hundrevis av utenlandske turoperatører velkommen, som arrangør av Norwegian Travel Workshop 2020.

– Trondheim har markert seg som en attraktiv matdestinasjon. Det får verdens reiselivsbransje smake neste år, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør Innovasjon Norge.

Norwegian Travel Workshop (NTW) er den største reiselivsbegivenheten i Norge, og nyheten ble torsdag offentliggjort under avslutningen av årets NTW i Ålesund.

– Dette er en unik mulighet for byen og regionen til å vise seg frem for hele verden. Det blir første gang vi viser frem byen vår, som «Home of Nordic flavours», til et så stort publikum. Nettopp ulike smaker vil prege programmet neste år, med fokus på lokale matvarer og tradisjoner, sier Tanja Holmen,  reiselivsdirektør i Visit Trondheim.

Neste års arrangement går av stabelen 23. – 26. mars. I løpet av dagene er det ventet over 350 internasjonale kjøpere og like mange norske reiselivstilbydere. De møtes for nettverksbygging, og ikke minst kjøp og salg av norske produkter og destinasjoner, heter det i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Michelin-stjerner hjelper

I tildelingen vektla Innovasjon Norge blant annet kombinasjonen av by og land i programmet.

– Gjennom NTW ønsker Visit Trondheim å vise frem hele regionen, med Trondheim i spissen, sier Bratland Holm.

– Visit Trondheim søkte om arrangementet allerede i 2015. Veldig mye har skjedd siden da. Byen har blant annet fått sine første Michelin-stjerner. Dette er med å gjøre byen enda mer attraktiv, påpeker Bratland Holm.

Neste års deltagere kan få med seg matturer, kunnskapsreiser med Norges ledende teknologimiljøer, kulturinnslag, og Nidarosdomen i et nytt perspektiv. I tillegg til aktiviteter i  trøndelagsregionen, legges det opp til besøk over hele Norge, før og etter arrangementet.

Voksende interesse

Dette blir 48. gang Innovasjon Norge arrangerer NTW. Interessen, både blant norske tilbydere og internasjonale kjøpere, er voksende.

– Vi lever i en stadig mer digital hverdag, men folk ønsker å møte dem de skal gjøre forretninger med. Det handler om relasjonsbygging og tillitt, og nettopp derfor fortsetter møteplasser som NTW å være viktige, påpeker Bratland Holm.

Fakta om NTW

Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge, i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet.

NTW er en lukket workshop, basert på rundt 8800 forhåndsbookede avtaler mellom utenlandske turoperatører og norske selgere.

NTW 2020 foregår 23. – 26. mars 2020.

Arrangement i 2020 er nummer 48 i rekken.

Trondheim har arrangert NTW fire ganger tidligere, i 1979, 1985, 1995, og 2002.

Foto: Syklister på bysykler på Bybroen i Trondheim. Fotograf: Martin Håndlykken, VisitNorway.