Ving først med å klimakompensere alle flyreiser

Vinggruppen i Norden er de første blant de største reisearrangørene til å klimakompensere for utslippene fra samtlige flyreiser. Fra og med 29. april klimakompenserer de for 1,5 millioner gjesters flyreiser.

Kompenseringen gjelder både når gjestene reiser med Vings eget flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, og med andre flyselskap gjennom Ving. Parallelt fortsetter arbeidet med å minske klimapåvirkningen i hele selskapet, heter det i en pressemelding.

Thomas Cook Northern Europe, også kalt Vinggruppen, jobber kontinuerlig med å minimere selskapets klimapåvirkning, både hjemme, på feriedestinasjonene og på flyreisen. Nå tar de enda et viktig steg videre i dette arbeidet. Parallelt med arbeidet med å minimere klimapåvirkende utslipp, hvor deres eget flyselskap eksempelvis har minsket utslippene med 20 prosent de siste 15 årene, vil de nå klimakompensere for samtlige gjesters flyreiser. I tillegg kompenseres også alle tjenestereiser.

– Vi ønsker å gjøre det enkelt for gjestene våre å reise mer bærekraftig når de skal på ferie, og vi har derfor valgt å kompensere for flyreisene til samtlige gjester. Turismen skaper mye positivt, som arbeidsplasser og møter mellom kulturer, men bidrar også til utslipp av klimagasser. Vårt hovedfokus er selvsagt å fortsette å minske utslippene våre. I tillegg til det tar vi nå enda et viktig steg mot å bli et klimanøytralt selskap, ved å kompensere for de utslippene vi har i dag, sier Magnus Wikner, konsernsjef for Vinggruppen i Norden.

Påvirkning på klima, mennesker og samfunn

Vinggruppen klimakompenserer for alle flyreiser gjennom å investere i prosjekter som både reduserer samme mengde utslipp av klimagasser og samtidig bidrar til å skape rent vann, flere arbeidsplasser, bedre infrastruktur, fremme helse og generelt ha en positiv påvirkning på lokale samfunn. Programmet støtter blant annet prosjekter med fokus på mindre utslipp og tilgang til rent vann i Øst-Afrika og Gambia, vannkraftverk på Sri Lanka, vindkraft i Tyrkia og India, og i tillegg større treplantingsprosjekter i Spania.

Vinggruppen samarbeider med Natural Capital Partners (NCP), som er en ledende aktør innen utslippsreduksjon. Samtlige prosjekter følger den globale standarden The Carbon Neutral Protocol, som ikke bare dekker CO2-utslipp, men samtlige utslipp av klimagasser. Prosjektene er sertifiserte, og oppfyller FNs kriterier, Clean Development Mechanism (CDM) eller Gold Standard, en kvalitetsstandard laget av blant andre WWF, og som støttes av mer enn 80 miljøorganisasjoner.

Pakkereisen – en mer bærekraftig måte å reise på

Å kompensere for de utslippene man forårsaker er et tillegg til Vings øvrige bærekraftarbeid. Thomas Cook Airlines er et av de mest klimaeffektive flyselskapene i verden, og arbeidet deres med å minske utslippene fortsetter. Utenom selve flyreisen jobber Ving med den globale bærekraft-standarden Travelife på sine egne konsepthoteller, som Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Vingruppen har ansvar for og kontrollerer hele reisekjeden, og har i over 60 år hatt et nært samarbeid med lokale partnere. Gjennom å optimere fly, hoteller og transportbusser med så få tomme seter og rom som mulig, er pakkereiser til feriedestinasjoner, som Kanariøyene og Mallorca, effektive fra et klimaperspektiv.

Foto: En av Thomas Cook Airlines’ maskiner. Foto fra Vinggruppen.