Henrik Gyllander daglig leder på Fýri

Henrik «Heda» Gyllander blir daglig leder for Fýri – Resort of Norway, som er Ess Groups første virksomhet utenfor Sverige. Han tar med seg familien og flytter fra Göteborg til Hemsedal for å dyrke sine lidenskaper, terrengsykling, ski og skape ferieminner for hotellets gjester.

Gyllander er hentet fra Future Eyewear Group, der han jobbet som internasjonal salgssjef. Den svenske sportselskeren har en solid CV, og har blant annet bakgrunn som sponset frikjører på ski, bartender og reiseguide. Frikjørings-karrieren lærte ham å aldri gi opp eller tilegne seg ny kunnskap, skriver Ess Group i en pressemelding.

– Hvis du er en toppidrettsutøver, slutter du aldri å øve. Da trener man mer enn noensinne. Jeg har skiftet mellom ulike type stillinger i livet, og vil aldri betrakte meg selv som utlært. Å mislykkes er ikke noe jeg frykter. Har du et umulig oppdrag? Bra! Da er jeg med, sier han.

Henrik beskriver seg som engasjert, målrettet og resultatorientert, med en lidenskap for personlig utvikling og ledelse. Han lærte mye om disiplin under militærtjenesten i Kiruna, der han tjenestegjorde i Lapplandsjägarna.

– Jeg er veldig interessert i coaching av grupper og å utvikle team, så vel som meg selv. Jeg har aldri jobbet med hoteller før, så Fýri er en helt ny utfordring for meg. Det som vekket min nysgjerrighet ved Ess Group, var prosjektets dristighet samt at de fremsto litt gale. Dette appelerer til meg og min lederstil. De våger å jobbe på en måte som ikke alle andre gjør, forteller Henrik Gyllander.

Hans visjon for Fýri er å tenke internasjonalt, men å handle lokalt. Han ønsker å beholde det genuint norske og lære så mye som mulig fra lokalbefolkningen, som språket, men samtidig bygge en internasjonal organisasjon med stort mangfold. Fokus vil også være å løfte Hemsedal globalt, og utvikle det til en helårsdestinasjon. Henrik vil blant annet satse på å utvikle terrengsykling, som også er en av hans største lidenskaper.

– For meg er det viktig å fremsnakke fysisk aktivitet, uten at det må være et ultramaraton på fjellet. Det er mange områder som utvikles i Hemsedal akkurat nå, og vi ønsker å være en del av det. Terrengsykling er en stor og voksende sport, som man kan utøve sammen som en familie, men det krever utvikling og flere sykkelstier. Samtidig tror jeg på balanse og avslapning, i tillegg til alle aktiviteter. Derfor vil vi tilby en fantastisk Pool Lounge Club, som står klar til sommeren 2020, sier han.

Etter sommeren flytter Henrik Gyllander til Hemsedal, og like før åpning til jul kommer også kone, tre barn og hunden Ester. I desember står Fýri åpent for å motta besøkende, og hotellet åpnet nyligt opp for bestilling. Det er ikke helt umulig å finne Gyllander bak baren på Fýri, da han har utdanning som bartender, og har vunnet premie for å ha åpnet flest ølflasker på kortest tid. Nærmere bestemt 20 flasker på 12,1 sekunder, uten å søle én dråpe. Taktikken? Skynd deg sakte.

– På Fýri ønsker vi å jobbe med alle sansene. Hotellmiljøet, interiøret og følelsen av velvære er alle like viktige elementer. Jeg elsker den følelsen man kan skape i en restaurant og bar, å bringe frem glede og latter. På Fýri skal man henge med venner, trene, nyte fjellet og musikken som spilles ved siden av bassengene. Den opplevelsen skal vare lenge etter at du kommer hjem, den ferske sjefen.

Foto: Henrik «Heda» Gyllander blir sjef for hotellkonsernet Ess Groups første satsing utenfor Sverige, Fýri – Resort of Norway. Foto fra Ess Group.