Norwegian største utenlandske flyselskap i New York

Related Post

Norwegian styrker sin posisjon i New York ytterligere. Under seks år etter selskapets aller første interkontinentale flyvning er det nå blitt det største utenlandske flyselskapet i New York-området.

En fersk rapport fra de lokale transportmyndighetene Port Authority i New York og New Jersey viser at Norwegian for aller første gang har fløyet flere passasjerer enn noe annet utenlandsk flyselskap. Dermed er Norwegian større enn Lufthansa, British Airways, Virgin Atlantic og Emirates i New York, noe som ytterligere forsterker selskapets fotfeste i USA, heter det i en pressemelding.

I løpet av tolv måneder (fra februar 2018 til februar 2019) reiste 2.078.847 passasjerer til New York-området med Norwegian. Tidligere var Air Canada det største utenlandske flyselskapet i området, men i februar i år reiste 11.800 flere passasjerer med Norwegian enn Air Canada.

– Å være største utenlandske flyselskap i New York, der konkurransen er så hard, er bevis på at kunder på begge sider av Atlanteren setter pris på vår gode service, rimelige billetter og bransjens mest moderne og mer miljøvennlige fly, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegians aller første flyvning til USA og New York tok av fra Oslo i mai 2013. Til sammen har over 4,6 millioner passasjerer fløyet med Norwegian til New York-området fra 2013 til 2018.

Flyplasser som regnes som en del av New York-området er John F. Kennedy Airport, Newark Liberty International, LaGuardia og Stewart International.

I 2018 ble Norwegian kåret til det mest drivstoff-effektive flyselskapet på transatlantiske flyvninger, av det uavhengige miljøinstituttet International Council on Clean Transportation (ICCT), med 30 prosent lavere CO2-utslipp per passasjer enn gjennomsnittet.

Foto: New Yorks Manhattan. Foto fra Norwegian.

Posted in Ukategorisert