Ny rute mellom Bergen og Edinburgh åpnet

Loganairs nye rute mellom Skottlands hovedstad Edinburgh og Bergen åpnet i dag. Med kun én time og 20 minutters flytid er Bergen kun en kort flytur unna Edinburgh.

Det blir tre flyvninger i uken: tirsdag, torsdag og lørdag.

Reisende til Edinburgh har også muligheten til å fly videre med Loganairs rutenettverk i Skottland, eller med et av de internasjonale flyselskapene de har samarbeid med, Qatar, Emirates, KLM Air France og British Airways. Dermed blir Edinburgh også et knutepunkt med muligheter for reiser videre ut i verden, skriver Avinor Bergen lufthavn Flesland i en pressemelding.

Lufthavndirektør Øystein Skaar ved Bergen lufthavn Flesland er fornøyd med åpningen av direkteruten.

– Dette er et viktig tilskudd til rutenettverket vårt. Edinburgh er en fantastisk by og en flott inngangsport til Skottland. At Edinburgh også blir et knutepunkt videre i Storbritannia og ut i verden er også en spennende dimensjon, sier han.

Reiselivet er spesielt begeistret for helårsperspektivet ruten har:

– Det at aktører som Loganair tenker helår med nye ruter fra dag én, er noe vi ser som viktig for utviklingen av et bærekraftig reiseliv, hvor turistene kommer jevnt hele året – i stedet for alle skal komme når det er høysommer. Skottland er også et viktig vekstmarked for oss, og vi ser frem til videre samarbeid med Loganair, forteller Kristian Jørgensen, direktør hos Fjord Norge.

Festivaler, opplevelser og golf

Edinburgh er en majestetisk by med en middelaldersk bydel, imponerende slott og tradisjonelle britiske gater. Byen lever absolutt opp til tilnavnet «Det nordlige Athen». Spennende opplevelser er tilgjengelige for besøkende, som ikke finnes i andre deler av Skottland, inkludert verdens største kunstfestival i august (Edinburgh Festival Fringe) og verdens største nyttårsfest (Hogmanay).

Videre er Skottlands hovedstad også en naturlig førsteetappe på oppdagelsen av hele Skottland, et land som tilbyr mange førsteklasses golfbaner samt noen av verdens fineste whiskyprodusenter.

Ruten viser seg også å være populær blant tilreisende passasjerer til Bergen, som er interessert i å utforske både by, fjord og fjell:

– Loganair er svært glad for å kunne tilby flere rutemuligheter til reisende fra Norge, og denne måneden markerer fortsatt positiv vekst i Loganairs tilstedeværelse i Europa. Billetter til Edinburgh viser seg å være svært populære blant forretningsreisende og fritidsreisende, med bestillinger for den første måneden som allerede overgår våre forventninger. Vi er overbevist om at den nye direkteruten til Edinburgh kommer til å bli godt mottatt på markedet, og nordmenn gleder seg til å besøke denne fantastiske byen og alle de unike kulturopplevelsene den har å tilby. Med de nyeste rutene driver vi nå åtte ruter fra Norge til Skottland og resten av Storbritannia, og vi er stolte over å styrke båndene til våre naboland, sier Jonathan Hinkles, administrerende direktør i Loganair.

Om Loganair

Loganair er et stort regionalt flyselskap med hovedkontor i Glasgow, men med baser i Aberdeen og Norwich. Flyselskapet tilbyr over 40 destinasjoner over det skotske høylandet og øyene, Storbritannia og Europa, inkludert Dublin, Derry, Donegal, Esbjerg, Düsseldorf, Oslo, Brussel, Bergen og Stavanger. Loganair er en codeshare-partner av British Airways, og har interline-avtaler med Qatar, Emirates, Thomas Cook, Turkish Airlines, Air France og KLM.

Foto: Fra åpningen av Loganairs Bergen–Edinburgh-rute på Avinor Bergen lufthavn Flesland torsdag 9. mai 2019. Foto fra Avinor Bergen lufthavn Flesland.