Arkitektur- og byutviklingspris til Scandic Lillestrøm

Related Post

I dag, torsdag, tildeles Skedsmo kommunes arkitektur- og byutviklingspris arkitektene bak Scandic Lillestrøm. Hotellet hedres for sin lokale forankring og for å være en livlig møteplass for hele byens befolkning.

– Dette er en fantastisk anerkjennelse. Da hotellet åpnet i januar i fjor, ønsket vi å tilby et urbant hotell med en sterk lokal tilhørighet. Hotellet er bygget på Lillestrøms rike lokalhistorie, og vår ambisjon er å være en møteplass for lokalbefolkningen så vel som for hotellgjester. Vi ønsker å gjenspeile byen og folkene som bor her, og det er derfor spesielt hyggelig at nettopp dette fremheves i juryens begrunnelse, sier fungerende hotelldirektør Benjamin Schofield i en pressemelding.

Skedsmo kommunes arkitektur- og byutviklingspris 2019 tildeles Landskaperiet as, LPO arkitekter as og Riss as, for kvalitet i utførelse og vellykket samspill mellom uterom, arkitektur og interiør for Scandic Lillestrøm og tilliggende offentlig rom. Hedersprisen ble torsdag delt ut av ordfører Ole Jacob Flæten under Lillestrømkonferansen i Lillestrøm kultursenter.

Restaurant Bruket hylles for å skape liv

Juryen fremhever Restaurant Bruket og restaurantens lokale forankring som en viktig del av begrunnelsen. De legger særlig vekt på at tilgangen ikke er begrenset til hotellets gjester, men representerer et fullverdig serveringstilbud, som inviterer til byliv for hele Lillestrøms befolkning.

Juryen trekker også frem at interiøret er spesialdesignet av interiørarkitektene i Riss, og spiller på Lillestrøms industri- og håndverkshistorie. Den industrielle stilen, med detaljer i tre, metall, fliser og skinn, gir hotellets interiør en egenart og lokal forankring som skiller seg fra kjedehotellenes sedvanlige hotellestetikk. Materialpaletten har gjenklang også i eksteriør og uterom, som gir prosjektet et helhetlig inntrykk.

Fungerende hotelldirektør Schofield er glad for at både gjester og lokalbefolkning møtes på Bruket.

– Da vi åpnet Scandic Lillestrøm i fjor ønsket vi å skille oss ut og gjøre noe unikt for både hotellgjester og lokalbefolkningen. En viktig del av denne satsingen har vært Restaurant Bruket, hvor vi serverer spennende smaksopplevelser, basert på lokale råvarer. Dette er ikke bare en hotellrestaurant, men en plass med en lokal identitet og et sted hvor alle er velkomne, sier han.

Tett tilknytning til lokalmiljøet

Det er ikke bare selve hotellet, interiøret og utformingen som har nær tilknytning til lokalmiljøet på Lillestrøm. Også de ansatte på hotellet er tett på befolkningen, og gjør en betydelig innsats for at hotellet skal være en sentral del av bybildet.

– Helt siden åpningen har vi fokusert mye på å gjøre oss kjent med lokalmiljøet og gjøre forskjellige aktiviteter i nærområdet. Vi er blant annet med på å arrangere «Den lille matfestivalen», sammen med andre lokale aktører på Portalen. På «Den nasjonale frokostdagen» 13. april banket vi på hos tilfeldige naboer og serverte gratis frokost på døren. I sommer kan vi også friste med et helt nytt konsept for uteserveringen vår, med ny sommermeny. Nå står 17. mai for døra, og vi ser frem til å ønske både lokalbefolkningen og gjester velkommen til en hyggelig feiring hos oss.

Foto: Uteserveringen på Scandic Lillestrøms Bruket restaurant og bar. Foto fra Scandic Hotels.

Posted in Ukategorisert