Ukens navn: Kirsti Vikan Kjøsnes

Kirsti Vikan Kjøsnes
Salgssjef
Best Western Hotels & Resorts Norge

Kirsti Vikan Kjøsnes er salgssjef for Best Western Hotels & Resorts i Norge, som er en del av Best Western Scandinavia, med 155 privateide hoteller under slagordet «like ulike overalt». Best Western Hotels & Resorts består av 4000 hoteller på verdensbasis. Hun er ukens navn hos HSMAI denne gangen.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: I hovedsak av å følge opp eksisterende kunder, men også finne nye, som generer mange romdøgn til våre 155 Best Western hoteller i Skandinavia. I tillegg legger jeg forholdene til rette for samarbeid med, og mellom, våre privateide og unike hoteller, for at vi skal lykkes sammen.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: At jeg jobber i et globalt selskap, og må håndtere både regionale og internasjonale kunder, som stiller forskjellige krav til meg. Jeg får mye energi i møte med kunder, hotellansatte og gjester, for jeg elsker folk! Noe annet som gir mye glede i hverdagen er våre privateide hoteller, som deler av sine spennende og morsomme historier. Og sist men ikke minst lærer jeg mye av, og ler mye sammen med, mine flinke kolleger i Skandinavia.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har mange jeg ser opp til, og liker å dyrke hverdagshelter, men jeg må si at Bente Bratland Holm, som nå er Norges reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, er en stor helt. Hennes foredrag om hvordan få reiselivet i Norge opp og frem, med et tydelig og unikt budskap, er en fryd. Hun startet for øvrig sin karriere som salgs- og markedsansvarlig i Best Western Hotels & Resorts i Norge.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi feirer det som feires kan, og er rå på bursdager, og i tillegg jubler jeg alltid over store nye kunder!

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Jeg har selv vært medlem siden jeg startet i Best Western Hotels & Resorts for seks år siden.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Et positivt møtested for folk i bransjen, som gir mange foredrag og seminarer med høy faglig kvalitet. I tillegg må jeg innrømme at jeg elsker glamorøse prisutdelinger.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg er spesielt opptatt av fremtidige trender innen salg. Den finnes mange teknikker for hvordan man kan jobbe smart med globale kunder, og ikke minst hvordan man når frem til de riktige kundene. Mitt ønske er derfor et seminar med dette som hovedfokus.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Å tilbringe helgen på vårt snart 100 år gamle hyttetun ved Krøderen, med lange joggeturer, vedfyrt badstue og deilige middager, hvor jeg har tid til både mann og ungdommene mine. Hvis vi i tillegg får venner på besøk, som gir gode diskusjoner, mye latter og dansing til langt på natt, så er jeg fylt opp og klar for en ny hverdag.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg ville utnevnt en reiselivsminister for Norge, som skulle ha fokus på bærekraft og norsk mat. Vi har så uendelig mye unikt og rått å by på i dette landet.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Sporty, godt humør og open-minded, tror jeg, men antageligvis litt komisk innimellom.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Nå i helgen har vi en samling for alle hotelleiere, direktører og hotellsjefer i Best Western Scandinavia, på vårt nyåpnede Best Western Plus Åby Hotel i Göteborg. Dette hotellet er bygget med tivoli som inspirasjon, med fargesprakende interiør og en leken og morsom stil. Vi gleder oss!

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg reiser mye og reiser aldri uten joggesko. Jeg deltar i mange løp og skal løpe mitt tredje maraton til høsten, samt delta på Oslo Ecotrail nå i mai, som har herlige Salt i Oslo som målområde. Jeg er også blitt andelseier på en økologisk bondegård, så nå blir det dugnad med planting og høsting fremover.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Mannen min, som er min støtte i ett og alt, men han er vel mer et menneske enn en ting … Måtte bli rød leppestift, da!

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Takk til HSMAI, som bidrar med så mye positivt for vår bransje!