TUI åpner 20 nye hoteller

TUI-gruppen styrker sin posisjon som verdens ledende hotelleier i segmentet ferie- og fritidshoteller. I løpet av de neste ukene vil konsernet åpne mer enn 20 nye hoteller i elleve land i Europa, Afrika og Asia.

Det forventes særlig sterk vekst for konsepthotellene under merkevarene TUI Sensimar, TUI Family Life og TUI Sensatori. Selskapets joint venture-partnere, Riu og Atlantica, vil også utvide sine hotellporteføljer denne sommeren, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Hotels & Resorts, Cruise og Destination Experiences er TUIs største satsingsområder. Vi vil fortsette å prioritere vekst i disse enhetene, som allerede står for nærmere 70 prosent av gruppens totale inntjening. Hotellsegmentet er mindre syklisk enn den sterkt konkurranseutsatte, tradisjonelle turoperatør-virksomheten, som nå står for 30 prosent av konsernets inntjening. Vi vil fortsette å prioritere våre investeringer i hotellsegmentet, skip og utvidelsen av våre digitale plattformer, sier styremedlem i TUI Group Executive Board, Sebastian Ebel.

TUI-gruppen har i dag 380 hoteller og 17 cruiseskip. TUI i Norden vil innledningsvis tilby åtte av de 20 nye hotellene til sine nordiske gjester.

1. mai ble ti av konsernets nye hoteller åpnet for sommersesongen, og de resterende hotellåpningene vil følge de neste ukene. I løpet av sommersesongen vil mer enn 20 hoteller være i drift, I tillegg vil TUIs nye yacht, tilhørende voksenhotell-konseptet TUI Sensimar, være på vannet fra og med mai.

– Vi utvider både våre egen hotellportefølje og konsepthoteller i samarbeid med joint venture-partnere og andre hotellpartnere, sier Ebel.

En mer detaljert presentasjon av sesongens nye hoteller finnes på www.tuigroup.com.

Foto: TUI Sensimar Seno Resort. Foto fra TUI.