Berit Lunde blir hotelldirektør på nye Scandic Voss

Berit Lunde er ansatt som hotelldirektør på nye Scandic Voss, som åpner i januar. Hun er i dag hotelldirektør på Scandic Valdres, og skal nå lede Scandics nye destinasjonshotell på Vestlandet. Hotellet blir bygdas største hotell, med 216 rom og møtefasiliteter for 350 personer.

– Jeg gleder meg stort til å få lede det nye hotellet på Voss og være en del av en viktig satsing for Scandic. Det er ingen tvil om at Voss er en utrolig spennende destinasjon, og jeg gleder meg til å bli kjent med lokalbefolkningen og alt Voss har å by på. Jeg ser frem til å bygge et dyktig team. Sammen skal vi levere de beste gjesteopplevelsene året rundt, sier den påtroppende hotelldirektøren.

Med hjerte for Voss

Berit Lunde har over 20 års erfaring med service og gjesteopplevelser til sjøs, etter å ha jobbet for flere rederier. Hun startet sin karriere på land og i Scandic, med åpningen av Scandic Kristiansand Bystranda i 2013. Etter litt over to år som hotellsjef ved Scandic Kristiansand Bystranda fikk Lunde rollen som hotelldirektør på Scandic Grimstad i juni 2015, hvor hun var i nærmere tre år. Siden januar 2018 har hun vært hotelldirektør på Scandic Valdres. Født og oppvokst på Steinsland på Sotra, har Lunde tilbrakt både vintre og somre på Voss. Det blir derfor ekstra spesielt å skulle ta fatt på hotelldirektørjobben for det splitter nye hotellet, heter det i en pressemelding fra Scandic Hotels.

– Det er ingen tvil om at jeg har en sterk tilknytning til Voss etter å ha tilbrakt mye ferie og fritid her. Med en sentral beliggenhet i nærheten av jernbanestasjonen, og med den nye gondolbanen vegg i vegg, har jeg stor tro på at det nye hotellet vil trekke enda flere turister til Voss. Som hotelldirektør vil jeg ikke bare være opptatt av å selge hotellet, men også nærområdet og den fantastiske beliggenheten. For det er denne unike totalpakken som gir oss fordeler i kampen om gjestene, sier Lunde.

Viktig satsingsområde

Vestlandet er en viktig region for Scandic, og hotellkjeden har utviklet seg sterkt i denne landsdelen de siste årene. Scandic Voss blir kjedens niende hotell bare i Hordaland. Med nye Scandic Voss befester Scandic sin posisjon som den ledende hotellkjeden i vest.

Administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold, er svært glad for å få med Lunde på laget i satsningen på Voss.

– Berit har bevist at hun er en erfaren leder som tar utfordringer på strak arm. Hun har gjort en fantastisk jobb som hotelldirektør på Scandic Valdres, hvor hun har klart å etablere hotellet som et sentralt førstevalg. Nå venter nye og spennende utfordringer på Voss, og jeg ser frem til å følge Berit på reisen, sier han.

Berit Lunde tiltrer sin nye stilling som hotelldirektør 1. september 2019. Prosessen med rekrutteringen av hennes etterfølger på Scandic Valdres er allerede i gang.

Foto: Berit Lunde, påtroppende hotelldirektør på Scandic Voss. Foto fra Scandic Hotels.