SAS med direkterute Oslo – Kiev

Som eneste flyselskap tilbyr SAS fra slutten av oktober ny helårsrute fra Oslo til Kiev. Ruten, som starter 26. oktober, vil flys tre ganger per uke på tirsdag, torsdag og lørdag.

– Etter at ukrainske statsborgere ikke lenger trenger visum for å besøke Schengen-land, har antall flyreiser mellom Ukraina og resten av Europa økt kraftig. I 2018 fløy cirka 60 prosent flere passasjerer mellom Norge og Ukraina enn de to foregående årene. Dette ligger til grunn for at vi nå åpner ny rute til vakre Kiev, sier Torbjørn Wist, finansdirektør i SAS.

Den økte etterspørselen er også et resultat av at Ukraina er blitt et populært og kostnadsvennlig reisemål blant europeiske turister. Kiev regnes som et av Øst-Europas viktigste kultur- og industrisentre. Det er en grønn by med mange parker og historiske attraksjoner. Grotteklosteret og St. Sofia-katedralen er begge på?Unescos liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Fra Kiev kan også Tsjernobyl besøkes, heter det i en pressemelding fra SAS.

Billettene legges ut for salg 21. mai, og koster fra kr699,- én vei. Ruten kommer til å flys med Boeing 737-700 med 141 seter, noe som gir cirka 23.000 seter på årsbasis.

Nyheter i vinterprogrammet 2019/2020 omfatter også nye ruter fra Stockholm til Luxemburg, og København til Torino. Begge ruter har gode forbindelser til og fra flere byer i Norge.

SAS flyr i løpet av vinteren til 110 destinasjoner fra Norge, Sverige og Danmark. Mange av rutene flys med de nye A320neo-flyene, som er markedets mest miljøvennlige fly.

Totalt tilbyr SAS 17,3 millioner seter i løpet av vinterprogrammet, som varer fra 27. oktober til 28. mars.

Rutetider

OSL-KBP: 09:30-13:10
KBP-OSL: 14:00-15:50

Foto: En datagenerert modell av SAS’ nye Airbus A320neo. Foto fra SAS.