Ukens navn: Josefine Janson

Josefine Janson
Director Human Resources, Norway
Radisson Hotel Group

Josefine Janson har vært Director Human Resources, Norway i RHG siden desember 2017, og har jobbet i selskapet siden 1998. Hun er svensk og flyttet til Norge i 1998. Før det arbeidet hun med F&B i den svenske hotellkjeden Reso Hotels. De siste 13 årene har hun jobbet med HR i Radisson Hotel Group, etter en årrekkes arbeid innen Hotel Operations, både i Sverige og Norge, i stillinger som Operations Manager, Hotel Manager, M&E Manager, Front Office Manager og så videre. Denne gangen er hun Ukens navn hos HSMAI.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Alt, fra A til Å, innenfor HR, både i et operativt og strategisk perspektiv. Jeg har mye kontakt med ledere og hotelldirektører i konsernet, i tillegg til forskjellige leverandører av HR-tjenester. Og så organiserer og koordinerer jeg samtlige HR-tjenester og tiltak i RHG Norge. Vi er et internasjonalt selskap i stadig forandring, noe som er typisk for denne bransjen, og derfor er til tider en stor del av jobben å holde fokus på å forankre ulike endringer i selskapet, både nasjonalt og globalt.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Å jobbe med mennesker og kolleger av forskjellige nasjonaliteter. Ingen dag er den andre lik. Muligheten til å påvirke og være involvert i forskjellige fora, i tillegg til å sikre at de prosesser vi gjennomfører holder den etiske standard som vi som selskap ønsker å opprettholde. I den senere tid har vi vært gjennom en sentralisering av HR-funksjonen i RHG Norge. Det er spennende å være med på denne reisen, og å gjøre sitt ytterste for å sikre at en slik forandring blir til noe positivt for alle involverte. Dyktige kolleger, og det å få være en del av et flott HR-team rundt meg, som alle er med og bidrar til å skape en positiv arbeidsplass. Alt dette er noe av det som er så fint ved jobben min.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Pippi Langstrømpe. Alt er mulig! Ingen er sterkere enn sitt svakeste ledd, og om man tror man er utlært i hva det nå skulle være, så har man enn vei å gå …

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: I vårt relativt nyetablerte og sentraliserte HR-team på Skøyen har vi hittil klart å få til både bursdagsfeiring, en felles lunsjkultur, en og annen frokost utenfor kontoret. Vi har masse frukt hver dag, og dagene er preget av humor og klemmekultur, med mye latter.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Som selskap har vi vært medlem i svært mange år.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: HSMAI er en viktig arena for erfarings- og kunnskapsdeling innenfor bransjen, i tillegg til at det er en god plattform for anerkjennelse av våre ledertalenter. Selve prisfesten for HSMAI-prisene er alene en fabelaktig arena og et arrangement der våre nominerte talenter får skinne. Det er noe jeg føler at deltagerne gleder seg til hvert år.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Muligens mer erfarings- og kompetansedeling mellom de ulike medlemmene. Til HSMAI-nominasjonene: flere kategorier å nominere til.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: På hytta på fjellet med mann, barn og hund, sammen med gode venner – med god mat, god vin og latter.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Union med Sverige og fred på jord, ha ha ha! Utover det er jeg opptatt av miljø – å skape en bærekraftig fremtid for våre yngre generasjoner, der jeg ser at den yngre generasjon generelt har mye å lære oss som er passert 40.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Kreativ, inkluderende, sprudlende og entusiastisk, viljesterk og løsningsorientert.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Vi skal på en liten rundtur i Italia i sommer, sammen med familie og venner. Denne turen dekker det meste en god ferie bør romme, sett fra mitt ståsted: noen fjellturer, god mat, gode viner, og hyggelig reisefølge.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg driver med sang og teater, noen kaller det for midtlivskrise. Jeg mener det er min måte å få eksternt påfyll på.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Hmm, vanskelig … Som en relativt praktisk person, men også en som er relativt glad i godt selskap, så hadde jeg umiddelbart sagt at det var et menneske – og da mannen min – jeg tok med. Men hvis det måtte være en ting, får det nok bli en swiss army knife eller noe i den duren, som jeg kunne brukt til et eller annet fornuftig.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg vil ønske alle i bransjen en strålende sommer, med mye fart og fulle hus,  og tusen takk til HSMAI, for ha meg som ukens navn denne uken.