Scandic med soleklar ledelse i Twinings Best Breakfast 2019

Scandic leder an i Twinings Best Breakfast 2019, med majoriteten av fylkesvinnerne. Så langt er det kåret vinnere i 13 fylker i uoffisielt NM i hotellfrokost, og Scandic kan skilte med hele ni førsteplasser.

Tirsdag ble det kjent at Scandic stakk av med ytterligere fem fylkesseire, i Hedmark, Hordaland, Oppland, Rogaland og Buskerud. Så langt dominerer Scandic Frokost-NM med over dobbelt så mange fylkesvinnere som nærmeste konkurrent. Mer enn 400 hoteller vurderes årlig i den anerkjente kåringen. Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge, er svært fornøyd med resultatet så langt.

– Det er veldig gøy å se at vi nok en gang befester vår posisjon som ledende i landet på frokost. Dette er helt klart en velfortjent anerkjennelse til alle våre medarbeidere, som gjør en fantastisk innsats for at våre gjester skal få den beste starten på dagen. I fjor hadde Scandic fylkesvinnere i ti av landets fylker. Nå blir det spennende å se om vi kan slå fjoråret, sier han.

Best i vest

Nylig kunne Scandic meddele at hotellkjeden regjerer i Midt-Norge og Sogn og Fjordane. Tirsdag ble det klart at Scandic gjør rent bord på Vestlandet, med seire i samtlige fire fylker. Scandic Byparken i Bergen går av med seieren for tiende gang, skriver Scandic Hotels i en pressemelding.

– Jeg er svært stolt og ydmyk over at vi har fått denne seieren i år igjen. Dette betyr mye for oss. All ære til våre fantastiske medarbeidere, som deler en vilje og et ønske om at vi skal ha Hordalands beste frokost til enhver tid. Vi har et kraftig fokus på lokale matvarer og et bredt utvalg av allergivennlige og vegetariske alternativer på frokosten. Jeg tror summen av dette gjør at vi får et mangfold på frokosten som gjestene våre setter pris på, sier Birgitte Markussen Sulen, hotelldirektør på Scandic Byparken.

Scandic Elgstua, Scandic Byparken, Scandic Valdres, Scandic Maritim Hotel Haugesund og Scandic Ambassadeur Drammen er kåret til den beste hotellfrokosten i henholdsvis Hedmark, Hordaland, Oppland, Rogaland og Buskerud. Så langt kan hotellkjeden dermed skilte med hele ni fylkesvinnere. I tillegg får signaturhotellet Hotel Norge by Scandic i Bergen utmerkelse for fremragende frokost. Totalt tre Scandic-hoteller har så langt fått utmerkelse i konkurransen. Også disse hotellene kan nå finalen til høsten.

Om Twinings Best Breakfast

Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen arrangeres årlig av Haugen-Gruppen, som vurderer frokoster ved mer enn 400 hoteller over hele landet. Deretter kåres én vinner i hvert fylke, før man kårer vinneren av Norges beste frokost i oktober. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet. Twinings Best Breakfast arrangeres i år for 15. år på rad.

Kunngjorte fylkesvinnere:

Finnmark: Thon Hotel Kirkenes
Nordland: Thon Hotel Lofoten
Troms: Thon Hotel Harstad
Nord-Trøndelag: Scandic Hell
Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven
Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord
Møre og Romsdal: Scandic Seilet
Telemark: Thon Hotel Høyers
Hedmark: Scandic Elgstua
Hordaland: Scandic Byparken
Oppland: Scandic Valdres
Rogaland: Scandic Maritim Hotel Haugesund
Buskerud: Scandic Ambassadeur Drammen

Utmerkelse for fremragende frokost:

Troms: Scandic Ishavshotellet
Sør-Trøndelag: Hotel Britannia
Hordaland: Hotel Norge by Scandic; Thon Hotel Rosenkrantz Bergen
Rogaland: Thon Hotel Stavanger
Møre og Romsdal: Scandic Parken Ålesund

Foto: Fra frokost-buffeen hos Hotel Norge by Scandic i Bergen. Foto fra Scandic Hotels.