Widerøe ønsker midlertidig familiemedlem velkommen

Related Post

Klokken 18.44 sist lørdag landet Widerøes fjerde jetfly på Flesland. I motsetning til de tre Embraer E190-E2 som selskapet anskaffet i fjor er lørdagens fly kun et midlertidig tilskudd til familien. LN-WEX vil være i Widerøe-tjeneste frem til november 2019.

I en pressemelding skriver selskapet at de er glade for å kunne kunngjøre at den fjerde Embraer 190-E22, med registrering LN-WEX, inngår i Widerøe-flåten under midlertidig leieavtale til november 2019. Widerøe har hatt stor etterspørsel innen charter- og ACMI-markedet. Ved å inkludere LN-WEX til flåten vil selskapet i høysesongen kunne utvide ytterligere.

Da Widerøe i fjor inntok jet-alderen var en av strategiene å øke kapasitet til charter- og ACMI-markedet, og hevder seg tilfreds med den positive responsen så langt, og begeistret over å ha fått denne muligheten til å kunne utvide ytterligere.

Det var Widerøes egne kapteiner Stig Frode Eikrem og Espen Bergsland som førte flyet hjem til Norge. De forlot Embraers fasiliteter med det helt nye flyet fredag, og mellomlandet først i Resife i Nord-Brasil. Derfra fløy de de i 5,5 timer over Atlanterhavet, til Las Palmas, før de landet i Bergen lørdag kveld. Flyet blir nå tauet inn i Widerøs hangar på Flesland, for innfasing og arbeid med kabinen for å møte norske myndighets- og Widerøe-krav. Deretter vil LN-WEX bli tatt i bruk på i selskapets rutenett og charteroperasjon.

For øyeblikket er dette en korttidsleie, og ikke et permanent tillegg til Widerøes flåte. Beslutninger om en eventuell permanent utvidelse av flåten vil bli tatt på et senere tidspunkt, avhengig av markedsutviklingen.

Foto: LN-WEX inn for landing i Norge for første gang. Foto fra Widerøe.

Posted in Ukategorisert