Norwegian lanserer nye ruter fra Norge

Nå blir det enda flere valgmuligheter for reiselystne nordmenn: Norwegian lanserer i dag fire nye ruter fra Bergen, en ny rute mellom Trondheim og Tromsø, samt økninger og forlengelser av flere eksisterende ruter.

Fra slutten av oktober kan bergensere glede seg over direkteruter til fire nye destinasjoner: Manchester, Tenerife, Palanga/Klaipeda og Gdansk. I tillegg øker Norwegian frekvensen på sine ruter fra Bergen til Krakow (fra to til fire ukentlige avganger) og Bergen til Alicante (fra tre til fem ukentlige avganger). I tillegg forlenges ruten mellom Bergen og Evenes, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi ser frem til å tilby bergensere fire helt nye direkteruter. Dette er spesielt gode nyheter for alle Manchester United-fans som vil se Solskjær ta fatt på en ny Premiere League-sesong på Old Trafford. Fra slutten av oktober øker vi også antall avganger på direkterutene til Alicante og Krakow, og forlenger ruten mellom Bergen og Evenes, slik at bergensere skal få enda flere valgmuligheter når de reiser med oss, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian.

Dette er rutene:

To ukentlige avganger fra Bergen til Manchester fra 28. oktober
To ukentlige avganger fra Bergen til Gdansk fra 27. oktober
En ukentlig avgang fra Bergen til Tenerife fra 29. oktober
To ukentlige avganger fra Bergen til Palanga/Klaipeda fra 30. oktober
To ukentlige avganger fra Bergen til Evenes fra 28. oktober

– Vi ønsker Norwegian velkommen med de nye, varierte rutene. Nå får vestlendinger enda flere valgmuligheter direkte fra Bergen. At Palanga i Litauen nå er på rutekartet, er spennende – en helt ny destinasjon for oss. For solglade bergensere er også bedret forbindelse til Tenerife og Alicante noe å se frem til, sier lufthavndirektør Øystein Skaar.

Norwegian gjenoppretter også ruten mellom Oslo og Szczecin i Polen. Fra og med 29. oktober vil selskapet tilby to ukentlige avganger til Szczecin, på tirsdager og lørdager.

Ny direkterute mellom Trondheim og Tromsø

Norwegian lanserer også en ny direkterute mellom Trondheim og Tromsø. Fra og med 28. oktober vil ruten flys to ganger i uken (mandager og fredager).

– Vi er glade for å tilby en direkterute mellom Trondheim og Tromsø, og vi håper den vil bli godt mottatt, sier Thome Maursund.

– Det er gledelig med et enda bedre rutetilbud til Nord-Norge og Tromsø, sier Værnes’ lufthavndirektør Marit Helene Stigen.

– At Norwegian med dette vil styrke flytilbudet til sine reisende over Værnes er positivt, fortsetter hun.

– Et bedre rutetilbud gir fleksibilitet og valgmuligheter, noe næringslivet setter pris på. Trondheimsregionen har et høyt aktivitetsnivå ,og nytten av å knytte landsdelene sammen er stor, sier Berit Rian, administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen, og leder av arbeidsutvalget i Luftfartsforum for Trondheim lufthavn Værnes.

Foto: Kabinansatte om bord i en av Norwegians Boeing 737-800. Fotograf: Bo Mathisen.