TUI fjerner rødt kjøtt fra sine flyvninger

Fra og med 1. juni fases rødt kjøtt ut av menyen på TUIs egne flyvninger. Med rødt kjøtt menes storfekjøtt, svin og lammekjøtt. Initiativet er en del av flere tiltak som iverksettes for å redusere utslipp forbundet med selskapets flyvirksomhet, eksempelvis lettere materialer ombord samt å klimakompensere for drivstofforbruk.

–  Når vi spør våre kunder om deres holdning til bærekraft på reise kommer det frem at veldig mange ønsker å ta et bevisst valg om å spise mindre rødt kjøtt. Vi satser derfor på å gjøre andre deler av menyen, som fisk, fugl og vegetarretter enda bedre, samtidig som vi fjerner muligheten til å bestille rødt kjøtt, sier Anna Kiefer, Sustainability Manager i TUI.

Ifølge internasjonale studier står storfekjøtt for åtte ganger så høyt utslipp per kg som kylling*. Å fase ut rødt kjøtt fra menyen er bare ett av flere initiativer for å sørge for mindre miljøbelastende måltider ombord. Gjennom forhåndsbestilte måltider minsker man også matsvinnet, i og med at vi kun laster mat som vi vet skal spises. Mindre mat ombord fører også til lavere totalvekt på flyet og lavere drivstofforbruk, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Andre prosjekter

TUI samarbeider blant annet med selskapet Foodcase, som er tilknyttet Universitetet i Wageningen, om å utvikle smartere og bedre flymat. Blant annet er ambisjonen å bli først i verden med å servere kaffe i en spiselig kaffekopp, noe som nå skal testes.

Om TUIs flyselskap

TUI er blant verdens mest CO2-effektive flyselskaper**, og har for eksempel erstattet alt fra stoler og tepper til serveringsvogner, for å redusere flyets vekt og dermed redusere utslippene. Alle TUIs flyselskaper er sertifisert i henhold til miljøstandarden ISO 14001, noe som også betyr at det arbeides kontinuerlig med forbedringer. Fra og med 1. mai 2019 klimakompenserer TUI ferien for alle sine norske gjester på selskapets egeneide hoteller eller som flyr med selskapets egne fly.

*Forskerne Enda Crossin, Karli Verghese og Stephen Clune har samlet resultater fra 369 ulike studer som viser klimagassutslippene fra produksjon av matvarer. Les mer om samlestudien her.

** TUI Airways fikk igjen topprangering i 2018 av organisasjonen atmosfair. Les hele rapporten her.

Foto: TUI-maskin underveis. Foto fra TUI Norge.