Ingebjørg Bratland første Artist in Residence på Britannia

Palmehaven har huset mange store artister og begivenheter siden åpningen i 1918. Nå er det tid for nye storslåtte opplevelser, og Britannia Hotel inviterer til tre helt spesielle kvelder med Norges vakreste sangfugl, Ingebjørg Bratland, som har med seg sin egen gitarist og pianist, i tillegg til en kvartett fra Trondheimssolistene, som gjester i Palmehaven til høsten.

29-årige Ingebjørg Bratland har, med sin særegne sangteknikk og formidlingsevne, sjarmert det norske folk de siste årene. I slutten av september flytter hun inn på Britannia Hotel, for tre eksklusive Artist In Residence-opptredener i Palmehaven. Der vil hun synge sine vakre låter under stjernehimmelen, akkompagnert av topp mat og drikke.

– Det er veldig stas for meg å få være Artist In Residence på sjelveste Britannia til høsten. Palmehaven er et nydeleg rom med mye historie i veggene. Det blir intimt og nært å spille konsert der, siden publikum kommer så tett på. Intime rom skaper alltid en spesiell opplevelse, både for meg og forhåpentligvis også for publikum. Stor stas er det også at jeg får med meg en kvartett fra Trondheimssolistene. Dette blir en akustisk, intim konsert, som jeg gleder meg veldig til! Jeg bodde også på Hotel Britannia i mai, og spilte i Palmehaven på åpningsfesten, og  gleder meg veldig til å komme tilbake, sier en Ingebjørg Bratland som gleder seg veldig til å opptre.

Musikk og mat i verdensklasse

– Britannia Hotel inviterer til tre kvelder med musikk og mat i verdensklasse, sier Restaurantdirektør Ida Dønheim.

– Kveldene starter med en forfriskende aperitiff, mens vertskapet tar gjestene med til bords. Vår Excecutive Head Chef, Espen Aunaas, har satt opp en flott treretters meny, basert på de beste råvarer i den fantastiske høstsesongen. God mat fordrer også god drikke, og med et dykk i den rikholdige vinkjelleren til hotellet, kompletterer vi menyen med en spennende drikkepakke. Vi gleder oss veldig til disse kveldene, og vi kan love en helt unik stemning og atmosfære, som man ikke har opplevd i Trondheim tidligere, forteller hun.

Medarrangør Børre Johnsen i Dora 3 kan røpe at Artist In Residence er en idé man har jobbet med en god stund:

– Det handler om å finne artister som harmonerer med Palmehaven og de flotte omgivelsene der, artister som kan bringe bevegelse, intimitet, og som får gjestene til å føle seg spesielle. Ingebjørg Bratland er første artist ut, og viste på hotellets åpningsfest 9. mai at hun passer Palmehaven perfekt. Hun klarte da å bevege voksne menn og kvinner til tårer med sin helt spesielle stemmeprakt og utstråling.

– Ingebjørg Bratland er en svært eksklusiv artist å få oppleve i Trondheims mest særpregede arena, og vi har kun 200 gjester per konsert. Artist in Residence skal etableres som et eget konsept på Britannia fremover. Dette blir en eksklusiv aften med svært begrenset kapasitet i Palmehaven, med fantastiske musikalske og gastronomiske opplevelser i kombinasjon, avslutter Johnsen.

Foto: Ingebjørg Bratland. Fotograf: Isabel Watson.