Ukens navn: Jeanette Christoffersen

Jeanette Christoffersen
Prosjektleder/CPO
Haut Nordic AS

Med legendariske Frank Fiskers som direktør startet Jeanette Christoffersen sin hotellkarriere i 1994, som resepsjonist på det som den gangen het SAS Scandinavia Hotel (nå Radisson Blu Scandinavia) i Oslo, etter en periode som reiseleder i Star Tour og reiselivslinjen på Wang. 

Hun ble værende i ulike stillinger i Radisson i 15 år, og har blant annet vært nominert til Årets Unge leder i reiselivet, før hun ble salgs- og markedsansvarlig i hotell- og restaurantkonsernet Haut Nordic et par år, innen hun overtok jobben som direktør på Quality Hotel Klubben (nå heter Hotell Klubben). I dag er hun prosjektleder for nye hotellprosjekter i Haut Nordic AS, og er mor til Stina (16), Peter (12), goldendodelen Chilli (5) – og samboer med Sondre Prestegard.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Jeg er hovedansvarlig for Miklagard, som åpner ved Gardermoen i oktober 2020. Dette innebærer mye møtevirksomhet, planlegging og konseptutvikling. Det er veldig gøy, men utfordrende, da jeg er ansvarlig for at hotellet blir fornuftig å drive og et sted gjestene elsker. Miklagard skal jo bli et annerledes hotell, og vi skal tilby noe ikke alle andre tilbyr. I tillegg jobber jeg med å utvikle ulike hotellkonsepter for fremtidige Haut Nordic Hotel.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det er å få lov til å være med og skape noe, noe nytt helt fra grunn av. Jeg er også så heldig at jeg får jobbe med utrolige flinke folk. Vi har kort vei til avgjørelser, og kreativitet er en viktig del av verdigrunnlaget. Jeg gleder meg til hver eneste dag på jobb. For oss er dette blitt en livsstil. Det er revpar til frokost og kostnadsstyring til middag.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Det er viktig å ha noen å se opp til og bli inspirert av, både på det profesjonelle og det personlige plan. Jeg har mange kolleger jeg har jobbet med, og jobber som jeg ser opp til, som blant annet min samboer, Sondre, som fortsatt er min mentor, og F&B-guru Kunal Pandey, som er den mest serviceinnstilte personen jeg noensinne har møtt. Av kjente personer har jeg alltid vært fascinert av Nelson Mandela. Han har blant annet sagt at «Menneskets største frykt ikke er å være utilstrekkelig, men å skinne».

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vårt kontor er ganske «ferskt», med ettårs-jubileum i august. Enn så lenge er vi dårlige på tradisjoner, men desto bedre på å være spontane – noe man nesten må være når alt er i konstant endring. Her er det mange med velutviklede service-gener, og det fører til overraskelser og et lite pusterom i ny og ne.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Ja, det er vel typ 25 år det da. Jeg ble kjent med dere gjennom min jobb i Radisson. Vi hadde flere HSMAI-arrangementer på Scandinavia, som Ingunn og jeg arrangerte sammen.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: HSMAI er en organisasjon som fremsnakker bransjen – og folk i bransjen. Det er bra og skaper et fruktbart fellesskap, som kommer oss alle til gode. Et stort engasjement for å utvikle og utfordre bransjen.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg syns HSMAI skal fortsette det gode arbeidet de gjør.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg inneholder lange frokoster med familien, tid til yoga og en løpetur, en kveld med gode venner, te, kokosboller og en god film.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Stort sett syns jeg politikerene i Norge gjør en god jobb. Personlig er jeg veldig opptatt av barn og unges oppvekstvilkår, og ville nok satt et ekstra fokus på det.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Engasjert, både på jobb og privat, mange jern i ilden, lojal og snill, håper jeg.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Den går til Sør-Frankrike, på ferie med familien.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Elsker å løpe. Elsker fotball. Har akkurat begynt å ri, og så fikk jeg en Vespa til bursdagen min (noe jeg alltid har ønsket meg), så jeg ser for meg at jeg kommer til å suse rundt på den i sommer. Og så yoga, da.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Det må bli Vespaen, det da.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Nå kommer sommeren – nyt den! Det har vi alle godt av.

Jeanette Christoffersen på sin nye Vespa. Foto: PRIVAT.
Jeanette Christoffersen på sin nye Vespa. Foto: PRIVAT.