Flyr til to nye destinasjoner i Somalia

Ethiopian Airlines øker sitt tilbud i Afrika. Fra 15. juli flyr selskapet til Garowe og Bossaso i Somalia, via Addis Abeba.

Flyplassen Garowe er nordøst i Somalia, i regionen Puntland. Bossaso er en havneby rett ved Adenbukten, og er også nordøst i landet. Dette blir et hyggelig tilbud til de vel 40.000 personene med somalisk bakgrunn som bor i Norge. Somaliere er den største ikke-vestlige gruppen innvandrere i Norge.

Styrker forholdet mellom Etiopia og Somalia

Ethiopian Airlines flyr allerede til Hargeissa og Mogadishu. Administrerende direktør Tewolde GebreMariam i Ethiopian Airlines gleder seg over de to nye rutene.

– De to nye flyvningene til Garowe og Bossaso i Somalia er viktige for å styrke forholdet mellom våre to land. Vi vil nå bli et enda mer attraktivt tilbud for alle med somaliske røtter fra Amerika, Europa, Asia, Midtøsten, Europa og Afrika, som vil reise til hjemlandet via Addis Abeba, sier han.

Addis Abeba er hovedstaden i Etiopia. Byen har navnet sitt fra dialekten amharisk, og betyr den nye blomsten. Byen er landets politiske sentrum og landets viktigste knutepunkt for handel og samferdsel, skriver Ethiopian i en pressemelding.

Afrikas beste flyselskap

Tidligere i sommer ble Ethiopian Airlines for tredje gang kåret til Afrikas beste flyselskap. Selskapet er det raskest voksende flyselskapet i Afrika, med en vekst på 25 prosent i løpet av de syv siste årene. Flyselskapets representant i Norge, Mussie Fitehamlak er tydelig på hva som forventes av alle i Ethiopian Airlines.

– Vi har alltid kunden i sentrum og er drevet av et marked i rask utvikling. Derfor skal vi strekke oss langt for å møte og helst overgå kundenes forventninger gjennom service i verdensklasse, sier han.

Foto: En Dreamliner fra Ethiopian Airlines. Foto fra Ethiopian Airlines.