Scandic med halvparten av finalistene i Twinings Best Breakfast

Scandic kan skilte med hele fem av ti hoteller i den avgjørende finalen i kåringen av Norges beste hotellfrokost. Mer enn 400 hoteller er blitt vurdert, og Scandic befester nok en gang sin posisjon som hotellkjeden som serverer Norges beste frokost.

– I en tøff konkurranse med et meget høyt nivå på frokosten er vi veldig stolte over å ha hele fem finalister med i årets finale. Vi har som mål å være best på frokost, og det er da ekstra hyggelig at vår innsats premieres. Våre ansatte legger ned mye arbeid og ressurser, og har et sterkt fokus på å gi våre gjester den beste starten på dagen. At dette gir oss fem finalister er en fantastisk anerkjennelse til våre medarbeidere, sier Helene Skjenneberg, direktør for mat og drikke i Scandic.

Før sommeren ble årets fylkesvinnere kunngjort, og Scandic-hoteller ble da kåret til å ha den beste frokosten i hele ti av 19 fylker. Nå kjemper til sammen ti hoteller om å servere Norges beste frokost 2019. Blant disse er Scandic Nidelven, Scandic Hell, Scandic Byparken, Scandic Maritim Hotel Haugesund og Hotel Norge by Scandic, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Regjerende Norgesmester i frokost, Scandic Nidelven, har vunnet kåringen hele tolv ganger i løpet av de 15 årene konkurransen har eksistert. Nå skal de gjøre alt de kan for å forsvare frokosttittelen for 13. gang.

– Det er utrolig gøy å nok en gang å komme seg helt inn til finalen. Dette er et resultat av en fantastisk innsats fra våre ansatte, som står på hver dag for å servere Norges beste hotellfrokost, sier Kjetil Vassdal, hotelldirektør på Scandic Nidelven.

En nykommer på pallen

Signaturhotellet Hotel Norge by Scandic i Bergen er en nykommer på årets liste. Etter to år med totalrenovering gjenåpnet det ikoniske hotellet i juni i fjor, og kun ett år etter åpning går hotellet rett til finalen i Norges gjeveste frokostkåring. Det syns hotelldirektør Lise Solheim Haukedal er ekstra stas.

– Det er helt fantastisk at vi utmerker oss i denne kåringen etter så kort tid! Jeg er utrolig stolt over teamet på hotellet. Vi ønsker å gi våre gjester en god start på dagen, med de beste råvarer og smaker Norge og Vestlandet har å by på, og vi har et sterkt fokus på lokal mat og hjemmelagde produkter i frokostbuffeen vår, sier hun.

Kjøkkensjef på Hotel Norge, Tore Espenes, er svært glad for å være med og kjempe om tittelen Norges beste frokost, og kan avsløre at gjestene kan forvente flere spennende frokostretter på menyen utover høsten.

– I høst kan vi friste med flere smakfulle produkter i vår frokostbuffé, som for eksempel hjemmelaget yoghurt og ulike syltetøy. I løpet av neste uke får vi blant annet inn ferske aprikoser fra Hardanger, som skal bli til aprikossyltetøy. Det håper vi faller i smak hos gjestene, forteller han.

Scandic arbeider kontinuerlig med å videreutvikle frokosten, for å kunne tilby gjestene den beste starten på dagen. Tidligere i år lanserte hotellkjeden blant annet en utvidet satsing på veganske og grønne alternativer i sine frokostbuffeer rundt om i landet. Hotellkjeden har også introdusert en rekke tiltak for å bli mer bærekraftig.

– Skal man nå til topps i en kåring som dette kreves hard innsats, nytenkning og høy kvalitet. Derfor jobber vi hele tiden med å videreutvikle og forbedre tilbudet til gjestene våre. Nå ser vi frem til den store finalen i oktober, og skal selvfølgelig gjøre alt vi kan for å ta hjem tittelen Norges beste hotellfrokost nok en gang, sier Skjenneberg.

Om Twinings Best Breakfast

Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen arrangeres årlig av Haugen-Gruppen, som vurderer frokoster ved mer enn 400 hoteller over hele landet. Deretter kåres én vinner i hvert fylke, før man kårer vinneren av Norges beste frokost i oktober. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet. Twinings Best Breakfast arrangeres i år for 15. året på rad.

Dette er finalistene i Norges beste frokost 2019:

Scandic Nidelven, Trondheim
Scandic Hell, Stjørdal
Scandic Byparken, Bergen
Hotel Norge by Scandic, Bergen
Scandic Maritim Hotel, Haugesund
Thon Hotel Stavanger
Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo
Thon Hotel Lofoten, Svolvær
Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen
Britannia Hotel, Trondheim

Foto: Frokost på Hotel Norge by Scandic. Foto fra Scandic Hotels.